1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONGUN TALAT: “CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ YAZ BURSLARININ KALDIRILMASINA KESİNLİKLE KARŞIDIR”
ONGUN TALAT: “CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ YAZ BURSLARININ KALDIRILMASINA KESİNLİKLE KARŞIDIR”

ONGUN TALAT: “CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ YAZ BURSLARININ KALDIRILMASINA KESİNLİKLE KARŞIDIR”

CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, CTP Gençlik Örgütü’nün, yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşı olduğunu bildirdi.

A+A-

CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, CTP Gençlik Örgütü’nün, yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşı olduğunu bildirdi.

Ongun Talat yazılı açıklamasında, CTP Gençlik Örgütü olarak, Burs Değişiklik Tüzüğü ile ilgili dün Mecliste yapılan tartışmaları ilgiyle takip ettiklerini belirterek, konunun, “muhalefetin ilgisini bu kadar geç çekmesini ilgi çekici ve manidar” bulduklarını kaydetti, UBP ile TDP’yi popülizm yapmakla suçladı.

Yaz burslarıyla ilgili Bakanlar Kurulu’ndan yaklaşık 2-3 ay önce geçirilen Burs Tüzüğü değişikliğinin, öğrencilerin ilk andan beri süren mücadelesinin bir meyvesi olarak değil, siyasi şov malzemesi olarak Meclisin gündemine gelmesinin maalesef sol muhalefetin pek parlak noktada olmadığını kendilerine gösterdiğini belirten Talat, CTP Gençlik Örgütü olarak, gençlerin siyaset kurumunun öznesi olması yönünde mücadele verdiklerini ve mensubu bulundukları partinin muhalefet veya iktidar olmasının kendileri için belirleyici bir etken olmadığını vurguladı.

Muhalefet veya iktidar olmanın kendileri için yalnızca mücadele hattını belirlemek anlamında önemli olduğunu ifade eden Talat şunları kaydetti:

“Açıklıkla belirtmek isteriz ki, CTP Gençlik Örgütü yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşıdır. Geçmişten bugüne öğrenci haklarıyla ilgili en büyük mücadeleleri veren örgütümüzün dün kara dediğine bugün ak demesi düşünülemez. Bu konudaki görüşlerini parti içerisinde değişiklikler gündeme geldiği andan itibaren savunan Gençlik Örgütü,  parti içerisindeki etkinliğini kullanma çabalarına girişmiştir. Bunu yaparken partiyi kamuoyu önünde eleştirme kolaycılığını değil, bütçedeki sıkıntıların da bilinciyle alternatif ortaya koyma, burs sistemiyle ilgili çalışmalarını partiyle paylaşma ve tartışmayı gerçekten sonuç alıcı noktaya çekme yolunu tercih etmiştir. İşte siyasetin öznesi olmak bu demektir.

Sayın Başbakan’ın meclisteki tartışmalardan sonra yapmış olduğu açıklama, çabalarımızın sonucunu almaya ne kadar yakın olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu vesileyle solcu, demokrat, ilerici genç arkadaşlarımıza, siyasetin öznesi olmak, değişimin parçası olmak için CTP Gençlik Örgütü saflarına katılma çağrısı yapar, öğrenci arkadaşlarımıza da mücadelelerinin CTP içerisinde tarafımızca yürütüldüğünü bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.