1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖNKOŞULLARLA HELLİM TESCİLİ”
“ÖNKOŞULLARLA HELLİM TESCİLİ”

“ÖNKOŞULLARLA HELLİM TESCİLİ”

Hellim tesciline bazı önkoşullar getirildiği haber verildi.

A+A-

Hellim tesciline bazı önkoşullar getirildiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Hellimin Tescili Önkoşullarla... Brüksel Geçiş Dönemi Veriyor... Küçükbaş Hayvan Besicileri Önlem Almaya Hazır” başlıklarıyla verdiği haberinde, Brüksel’in, yüzde 50’den az koyun keçi sütünden yapılacak hellim tescilini hiçbir durumda kabul etmeyeceğini belirttiğini, öte yandan bu miktarda koyun-keçi sütünün kullanılabilmesi için 10 yıllık geçiş dönemi vermeye hazır olduğunu yazdı.

Gazete Rum Heyetin, Brüksel’de yetkililerle görüşerek hellim konusunu ele alıklarını belirtti.

Görüşmede Rum heyetin, şimdi değerlendirilen ve yeni yılla birlikte Komisyon’a sunulması beklenen başvuruda öngörülenden daha az koyun-keçi sütü kullanıldığını kabul ettiğini kaydeden gazete, koyun-keçi sütü kullanımının ilk başta yüzde 20’ye çıkması ve 10 yıl içerisinde bu miktarın yüzde 50’yi aşması amacıyla aşamalı olarak artırılması için yeni bir başlangıcın yapılabileceğinin söylendiğini aktardı.

Heyette Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis’in yer aldığını, ayrıca Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un da Brüksel’deki görüşmede hazır bulunduğunu belirten gazete, Kuyalis’in, Brüksel’in net tezi ışığında, küçük baş hayvan besicilerinin desteklenmesi amacıyla her türlü önlemi almak için inisiyatif üstlendiğini kaydetti.

Gazete ileri götürülen her türlü önleme rağmen küçükbaş besicilerinin memnun olmadığını ve önümüzdeki Perşembe günü “Hirokitia”da miting yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Habere göre Küçükbaş Hayvan Besicileri Komitesi Koordinatörü Nikos Mihail, alınan kararların tatminkar olmadığını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.