1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONLAR İÇİN BAYRAM!
ONLAR İÇİN BAYRAM!

ONLAR İÇİN BAYRAM!

Cezaları...

A+A-

Altınkumsal’da özel sit alanına bungalow inşa ettikleri için 3’er yıl hapislik alan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan'ın cezaları 2 aya indirildi
Çiğdem AYDIN
Altınkumsal sahilindeki özel sit alanı içerisine bungalow inşa ettikleri için yargılanarak 3'er yıl hapse mahkûm edilen Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan'ın istinaf davası sonuçlandı. Yargıtay, alt mahkemenin hapis kararını doğru ancak hapis süresini fahiş bulduğunu açıklayarak cezayı 3 yıldan 2 aya indirdi. Yargıtay ayrıca 2 ay içerisinde yapıların yıkılması yönünde de emir verdi. Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan üye Gülden Çiftçioğlu ve üye Bertan Özerdağ'ın huzurunda görüşülen davanın kararını Başkan Ahmet Kalkan açıkladı. Kalkan, kararı yazarken yapılan başvuruyu titizlikle incelediklerini ve sanıkların işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğuna dair bulgu yapmalarına karşın alt mahkemenin vermiş olduğu hapis cezasının fahiş derece yüksek olduğuna karar verdiklerini açıkladı. Heyet Başkanı Ahmet Kalkan, sanıkların kiralamış oldukları yerin 1995 yılında özel sit alanı ilan edildiğini ve koruma altında olan bir yer olduğunu, burayı kiralayanların izin vermemesine karşın Çevre Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alınmayarak yapılan inşaatın suç olduğuna değindi.

Yapılan tahribat telafi edilebilir…
Kalkan, koruma altında olan yerlerin geleceğimize kalacak miras olduğunu ve bunları korunması gerektiğine vurgu yaparak, sanıkların yapmış olduğu inşaatın tahribatının telafi edilebilir bir durumda olması nedeni ile lehlerine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı.  Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan tüm bu olgular ışığında sanıklara alt mahkemenin vermiş olduğu mahkûmiyet kararının doğru, ancak vermiş olduğu hapislik süresinin yüksek olduğuna bulgu yaptıklarını açıkladı. Başkan, sanıkların cezaevinde geçirdikleri sürenin yeterli olduğuna kanaat getirdiklerini, bu nedenle her 2 zanlının da 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ayrıca bugünden (dünden)  itibaren 2 ay içerisinde yapıların yıkılmasına emir verdiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.