1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONLARA 1 MAYIS YOK!
ONLARA 1 MAYIS YOK!

ONLARA 1 MAYIS YOK!

1 Mayıs işçi bayramında çalışanlar oldu!

A+A-

1 Mayıs işçi bayramında, işçilerin büyük bir çoğunluğu çalışmaya devam etti

Hüseyin ÇİÇEK

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tatil olan kamuda çalışanlar dün piknik yerlerine akın ederken, özelde çalışanlar, normal günlerde olduğu gibi çalışmaya devam ettiler.

   Gazimağusa’da ‘Diyalog’ muhabirine konuşan işçiler “bize 1 Mayıs’ta tatil yok. Diğer günlerde olduğu gibi çalışmaya devam ediyoruz” dediler.

   Ekonomik sıkıntıların arttığına dikkat çeken işçilker, çalışmayanların eve ekmek parası götüremeyeceğine dikkat çekti.

   İşçilerin görüşleri şöyle:

   Özer Hellaç: Bizim için 1 Mayıs tatil değildir, geçinmek kolay değil, biz ancak Pazar günleri tatil yapabiliyoruz. İşlerimizin durumu iyi olsa bizde işçi bayramı ve diğer bayramlarda tatil yapmasını bilirdik.

   Muzaffer Akdağ: Ekmek parası kazanmak kolay değil, tatil yapacak lüksümüz yok, dur durak bilmeden çalışmamız lazım, aksi halde eve ekmek götürmek çok zor.

   Gökhan Helvacı: Tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun, biz gördüğünüz gibi işçi bayramında bile çalışıyoruz, geçinmek kolay değil.

   Muharrem Horçak: Devir, tatil devri değil, çalışma devri, o yüzden işçi bayramında tatil yapma gibi bir lüksümüz yok, bizim tek tatil günümüz Pazar günleridir onun haricinde tatilimiz yok.

   Hacı Mahmut Koruk: İşlerin az olduğu, ekonomik krizin yüksek olduğu bu dönemde tatil yapma gibi bir lüksümüz yok, bir gün bile çalışmamanın bize büyük zararı vardır, o yüzden 1 Mayıs’ta tatil yapamıyoruz.

   Murat Balaban: Bize tatil yok, biz evimize ekmek götürmek için çalışmak zorundayız, çalışmazsak evimize ekmek götüremeyiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.