1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ONLARA KÖPEK DEĞİL, ÇOCUĞUM DİYORDUM!"
"ONLARA KÖPEK DEĞİL, ÇOCUĞUM DİYORDUM!"

"ONLARA KÖPEK DEĞİL, ÇOCUĞUM DİYORDUM!"

“Akdeniz katliamı için yetkilileri göreve çağırıyorum”

A+A-
Candan MERT

Girne’nin Akdeniz Köyü’nde dün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından avcıların avlanma bölgelerine zehir atılmasıbirçok avcının av köpeklerinin zehirlenerek ölmesine neden oldu.

Avcı Ali Fıstıkçı, ‘Benim canım yandı, başkasının yanmasın’ düşüncesiyle sosyal medyada yayınladığı video ve yorumlarda acısını paylaştı. Bu paylaşımlar yalnızca avcıları değil, vicdani açıdan insan olan herkesi derinden etkilerken, paylaşımlara gelen tepkiler çığ gibi büyüdü. Ali Fıstıkçı’nın bu olaya ‘Akdeniz katliamı’ adını vermesi ve gözünün önünde can çekişerek ölen köpeklerine “Onlara köpek değil, çocuğum diyordum ben!” diye tepki vermesi de dikkat çekti.

“Onlara köpek değil, çocuğum diyordum”

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Kral Mezarlığı bölgesinde de 7-8 avcının köpeğinin öldürüldüğü bilgisine ulaştığını kaydeden Ali Fıstıkçı, olay anında polise haber verdiklerini aktardı. Kendisinin paylaşımları yaparken, bazı insanların ‘O kadar insan ölüyor, onları çekmiyorsun da hayvanları mı çekip yayınlıyorsun?’ diyeceğini belirten Ali Fıstıkçı, kendisinin 6 yıldır emek verdiği ve av ruhsatlarını dahi çıkarttırdığı köpeklerinin öldürüldüğünü ve av hayatının bittiğini ifade ederken, başkasının canı yanmasın diye uğraştığını da dile getirdi. Bahse konu bölgenin avlanmaya açık bir bölge olduğunu ve 25 senedir orada avlandığını aktaran Ali Fıstıkçı, gözünün önünde can çekişerek ölen köpeklerden bahsederek, “Onlara köpek değil, çocuğum diyordum ben!” dedi. 

“Akdeniz katliamı için yetkilileri göreve çağırıyorum”

Avlanılan bölgenin karış karış zehirlendiğini kaydeden Fıstıkçı, o bölgeye ‘Zehirli bölge’ tabelalarının çakılması gerektiğini ifade ederken, av hayatının bitmesinden dolayı bere, kamuflaj ve av istemediğini belirtti. Hayvanlarını zehirleyenlerin, o hayvanların can çekiştiği gibi ölmesini istediğini dile getiren Ali Fıstıkçı, olay yerinde acısını paylaşıp, iğnelerle yardıma gelen çok sayıda avcı ve bölgeli vatandaşlara teşekkürlerini sunduğunu ve yetkilileri deAkdeniz katliamı” adını verdikleri bu katliam konusundaçözüme davet ettiğini aktardı. Yaptığı tüm açıklamaları, diğer avcı ve vatandaşları zehirlenen bölge konusundabilgilendirmek amacıyla yaptığını kaydeden Ali Fıstıkçı, kimsenin günahını almak veya Akdeniz Köyü’nü kötülemek gibi bir amacının bulunmadığını dile getirdi. Yaşanılan olayı lanetlediğini ifade eden Fıstıkçı, olay yerinde bazı vatandaş ve avcılardan isim bazında bilgi aldığını ve bunları söylemekten kaçınmayacağını belirtirken, bu işin peşini bırakmayacağını da sözlerine ekledi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.