1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNLEM ŞART! BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLRDİ
ÖNLEM ŞART! BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLRDİ

ÖNLEM ŞART! BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLRDİ

İniş sırasında tekerleği patlayan Pegasus uçağının 170 yolcusu büyük korku yaşadı.Prof. Keser, dehşet anlarını anlattı;

A+A-

İniş sırasında tekerleği patlayan Pegasus uçağının 170 yolcusu büyük korku yaşadı, ikinci pisti bulunmayan Ercan Havaalanı 4 saatliğine hava trafiğine kapatıldı

 Ankara-Ercan seferini yapan Pegasus Havayolları uçağının, Ercan’a inişi sırasında tekerleğinin patlaması sonucunda 170 yolcu büyük bir tehlike atlattı. Kaptan pilotun, uçağı durdurabilmesini büyük bir başarı olarak niteleyen uzmanlar, “Büyük bir felaket yaşanabilirdi” dedi.

Pegasus uçağının park yerine çekilme işleminin uzun sürmesi ve Ercan Havaalanı’nda ikinci bir pistin bulunmaması nedeniyle, Ercan Havaalanı dün 4 saat süreyle hava trafiğine kapatıldı. Bu sayede uçuşu bulunan yüzlerce yolcu perişan oldu, KKTC’ye ağır eleştirilerde bulundu.

Ercan Havaalanı’na inişi sırasında tekerleği patlayan, pist içinde kaldığı için hava trafiğini durduran Pegasus’a ait yolcu uçağının tekerleği uzun uğraşlar sonucunda değiştirildi.

 Sivil Havacılık Dairesi yetkililerinden alınan bilgiye göre dün 10 civarında uçuş bu olaydan etkilendi.
Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Şube Amiri Ali Uzunyayla konu hakkında yaptığı açıklamada,
“Biliyorsunuz uçak piste inerken önce arka tekerleklerini koyar. Bir müddet böyle devam ettikten sonra, pistin ortasına doğru, ön tekerleklerini açar. Ön tekerleğin bulunduğu dikme yer vurduğu anda uçağın tekerleği patladı, rims zarar gördü. Pistte kısa bir sürtünme oldu. Uçak durur durmaz itfaiye ekipleri uçağın yanına gitti ancak acil bir durum olmadı” dedi.

Bakanlık açıklama yaptı…

Ulaştırma Bakanlığı, Ankara – Ercan seferini yapan uçağın, Ercan Havalimanı’na inişi sırasında ön tekerleğinin patlamasıyla ilgili araştırmaların ve incelemelerin yapıldığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, PGT 236 sefer sayılı Ankara – Ercan uçağının, Ercan Havalimanı’na inişi sırasında ön tekerleğinin patladığı ve pistte kaza yaşandığı belirtildi.

“Uçak, piste kayarak indi ve kayma sonucu pistte hasar oluştu. İniş sırasında uçaktaki yolculardan yaralanan olmadı” ifadesine yer verilen açıklamada, Ercan Havalimanı’nın iniş ve kalkışlara saat 15.00’e kadar kapatıldığı da belirtildi.

Prof. Keser, dehşet anlarını anlattı

Uçakta yolcu olarak bulunan Prof. Dr. Ulvi Keser, dehşet anlarını anlattı.

Keser, uçak içerisinde büyük korkunun yaşandığı olay hakkında şunları aktardı, “Pist başına kadar bir şey yoktu. İnişe geçtiğinde uçak sanki sol tarafının üzerine yatmaya başladı. İyice alçaldı. Sonra bir gürültü çıktı. Uçağın içinde ve dışarıda duman vardı, kesik bir zift kokusu geldi. Savrulduk. Pistin orta yerinde kaldık. İnince gördüm uçak ön tarafının üstüne düşmüş ve lastiği patlamış. Muhtemelen lastik açılırken veya hızlı vurduğu için patlamış olabilir. İnerken uçağın sol tarafı üzerine yattığını hissettik. Çok kalmadık uçakta, 10-15 dakika bekledik. Ne olduğu ile ilgili yolculara bilgi verilmemesi yolcuların sinirlerin yıprattı biraz. Etrafını çevirdiler uçağın. İnmek üzere olan başka uçakların geri dönülmesi istendi muhtemelen pisti kapattılar. Otobüsler geldi yolcular tahliye edildi.”

Yolcular mağdur olduklarını söyledi

Ercan’dan Türkiye yönüne seyahat edecek olan yolcular da mağdur edildikleri yönünde şikayette bulundu.

Uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolcuların kimisi ceplerinde bir kuruş paralarının kalmadığından yakındı kimisi de Pegasus’un kendilerine mesaj gönderdiğini hiçbir açıklama yapmadığını dile getirdi.

Ercan Havaalanı’nda bulunan Pegasus Havayollarına ait bilet alım bankosu da mağdur olan yolcularla dolup taştı.

Mağdur olan yolculardan bazıları da Geçitkale Havaalanı’nın açılması gerektiğini ifade etti.

Diyalog

 

  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.