1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ....
ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ....

ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ....

Sıla 4’ün unutulmaz ismi, tanınmış avukatlarımızdan Aydın Kalfaoğlu amansız hastalığa yenik düştü ....

A+A-

Kıbrıs Türk Müziğinin efsane gruplarından Sıla 4, bir üyesini daha kaybetti.

Sıla 4’ün unutulmaz ismi, tanınmış avukatlarımızdan Aydın Kalfaoğlu amansız hastalığa yenik düştü.
Kalfaoğlu, Erdinç Gündüz, Raif Denktaş ve Ferahzat Gürsoy ile oluşturdukları Sıla 4 grubunda vokal ve ritim gitarda görev alıyordu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Aydın Kalfaoğlu 65 yaşındaydı. Kalfaoğlu bugün kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Aydın Kalfaoğlu kimdir?

8 Haziran 1950’de Lefkoşa’nın Yeni Cami mahallesinde doğdu.  İlkokul öğrenine Kıbrısın güney yarısındaki Eğlence köyünde başladı, Girne’deki 23 Nisan İlkokulu’nda devam etti, Lefkoşa’daki Atatürk İlkokulu’nda son buldu. Bayraktar Ortaokulu’ndan sonra orta öğrenimini 1968 yılında Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı.

Müzikle olan ilgisi,  ağabeyi Yılmaz Kalfaoğlu’nun da büyük etkisiyle, lise yıllarım sırasında gitar çalarak başladı.  Bayrak Quartet’e, ağabeyi Yılmaz’ın yüksek öğrenim için Türkiye’ye gitmesinin sonrasında katıldı. Müzik yaşamımın en hareketli ve en heyecanlı dönemini, Bayrak Kuartet’in, SILA 4 olarak müzik yaşamına devam etmesi sırasında arkadaşları Erdinç, Raif ve Ferahzad ile bu grubun dört elemanından biri olarak yaşadı.

SILA 4’le olan müzik çalışmalarına devam ederken bir yandan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini sürdürdü. 1975 yılında yüksek öğrenimimi tamamlayarak mezun oldu ve avukatlık mesleğini icra etmek üzere ülkesine döndü. Otuzdört yıl Avukatlık yaptı. 1980-1986 yılları arasında 6 yıl süreyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

Tüm yakınları ve arkadaşları hüzne boğuldu

Kalfaoğlu’nun vedası, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarını ve arkadaşlarını hüzne boğdu. Kalfaoğlu’nun aynı sahneyi paylaştığı kader arkadaşı Ferahzad Gürsoy dün, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından şunları paylaştı.

Günaydın arkadaşlar... Bu sabah sizlerle güzel şeyler paylaşamıyorum. Çünkü güzel haberlerle başlamadım güne..Acımı sizlerle paylaşmak istiyorum sadece.. 50 yıllık arkadaşım, dostum ve kardeşim. Yıllarca aynı sahneyi paylaştığımız, birlikte müzik yaptığımız, sizlerin takdiriyle efsane diye onurlandığımız efsane sanatçı, Genelde adamızın, özelde gurubumuz Sıla 4'ün unutulmayacak elemanı Aydın Kalfaoğlu'nu Tanrıya gönderdik. Tanıdığım en güzel insanlardan biri. Işıklar içinde olacak gerçek bir dost. Onun için yazacak söyleyecek söz bulamıyorum. İlk andaki bu duygularımı sizlerle paylaşmak istedim sadece.....

Sıla 4’ün diğer bir üyesi Erdinç Gündüz ise duygularını, “Arkadaşımı, kardeşimi kaybettim. Çok çok üzgünüm. Işıklar içinde uyu Aydın. Seni çok özleyeceğim” sözleriyle paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.