1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONUN YAPTIĞI ŞEY YASA DIŞI...
ONUN YAPTIĞI ŞEY YASA DIŞI...

ONUN YAPTIĞI ŞEY YASA DIŞI...

ONUN YAPTIĞI ŞEY YASA DIŞI...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, müşavirlerin, daire ve bakanlıklardaki bir çok müdür ve personelin, parti militanları gibi seçim çalışmalarına katıldıklarını savunarak, bunun etik ve yasa dışı olduğunu kaydetti. Korkmazhan, bu uygulamayı şiddetle protesto ettiklerini belirtti.

 

Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon hükümeti ortakları CTP-BG ve DP-UG ile UBP’nin kamu kaynaklarını parti kaynağı gibi seçim çalışmalarında kullandıklarını, devlet dairelerinde ve bakanlıklarda bulunan bir takım müdür, müşavir, kaymakam ve personelin parti militanı gibi sokaklarda bayrak salladığını ileri sürdü.

Korkmazhan, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı olanaklarını ve örtülü ödeneği sınırsızca kullanmaktadır. Meclis Başkanı Sibel Siber de, Meclis olanaklarını kullanmaktadır. Meclis Özel Kalem Müdürü ve bazı personel seçim kampanyasına bizzat katılmaktadırlar. Meclis’ten telefonlarla aranan vatandaşlardan oy istenmektedir” iddialarında bulundu.

KIB-TEK’e sınavsız, mülakat usulü ve partizanca istihdamlar yapıldığını öne süren BKP Genel Sekreteri Korkmazhan, “Mevsimlik ve kalıcı olarak istihdam edilenlerin sayısı ve isimleri kamuoyuna açıklanmamıştır. İstihdam edilenlerin bir kısmı Yönetim Kurulu Üyeleri ve hükümet ortağı DP-UG’ye verilen kontenjanlardan, geriye kalanları ise KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve hükümetin büyük ortağı CTP-BG’nin örgütlerince saptanmıştır” görüşlerini savundu.

Seçim yasakları başlamadan yüzlerce kırsal kesim arsasının partizanca dağıtıldığını ve Merkez Bankası’na da partizanca istihdamlar yapıldığını iddia eden Korkmazhan, partizanca yapılan uygulama ve istihdamların seçim yatırımı olduğunu öne sürdü.

Kıbrıs Türk toplumunun kararını verdiğini ve 19 Nisan’da değişim yönünde oy kullanarak, tüm usulsüzlüklerden ve statükoculardan hesap soracağını söyleyen Korkmazhan, “Ne yaparlarsa yapsınlar nafile! Kurdukları düzenin ve statükonun ömrü tükenmiştir. 19 Nisan’da Sn Akıncı ile yeni bir dönem başlayacaktır” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.