1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNÜNE ÇIKANA SALDIRDI
ÖNÜNE ÇIKANA SALDIRDI

ÖNÜNE ÇIKANA SALDIRDI

Önüne çıkana saldırdı

A+A-

Kız meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen kavgada zanlı dahil dört kişi yaralandı
 
Emine UYSAL

Lefkoşa'da önceki gece 22.30'da kız meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen kavgada dört kişi yaralandı. Zanlı Osman Kaylak, Ahmet Halil Aksoy'u elinden, Yahya Beşir'i karnının sol tarafından, Umut Bahçeci'yi koltuk altından çakıyla yaraladı.

Kavga anında zanlı Osman Kaylak da, elindeki çakıyla sağ elinden yaralandı. "Yaralama" ve "Kanunsuz bıçak taşıma" suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Yargıç Füsun Cemaller'in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Ergin Atıcı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde Adli Şube Amirliği'nde görev yapan polis memuru Mehmet Salih Yavuz'u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Yavuz, 7 Mayıs'ta saat 22.30'da Lefkoşa'da Surlariçi'nde umumi bir yer olan Arasta Sokak'ta zanlı Osman Kaylak'ın kız meselesi yüzünden tartıştığı Ahmet Halil Aksoy'u ağız uzunluğu 7 santim, toplam uzunluğu 15 santim olan çakıyla yaraladığını söyledi. Kaylak'ın, Aksoy'un sağ el üst kısmına kesi attığını belirtti.

Polis memuru Yavuz, zanlının olayı ayırmaya çalışan Yahya Beşir'i sol karın kısmından bir kez ve Umut Bahçeci'yi sol koltuk altından bir kez yaraladığını kaydetti.

Yavuz, üç yaralının olaydan hemen sonra 112 Acil Servis ambulansı ile devlet hastanesine kaldırıldığını ve Cerrahi Servis'te müşahede altında olduklarını anlattı.

CÖŞ ekibi yakaladı

Zanlının olay mahallinden koşarak kaçtığını belirten Yavuz, Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerince olay yerine yakın olan bir otoparkta bulunduğunu söyledi.

Yavuz, zanlının olayda kullandığı çakının da otopark içinde bulunduğunu kaydetti.

Polis memuru Yavuz, olay yeri inceleme ekibinin olay yerinden kan damlaları, beyaz renk kanlı bir tişört ve kanlı bez parçasını emare aldığını söyledi.

Zanlının aynı gün polise gönüllü ifade verdiğini belirten Yavuz, suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Yavuz, müştekilerin hayati tehlikeleri olmadığını söyleyerek, zanlıdan şikâyetçi olduklarını mahkemeye aktardı.

Yavuz, zanlının olay anında muhtemelen elindeki çakıyla yaralandığını ve tedavisi yapıldıktan sonra hücreye yerleştirildiğini söyledi.

Olayın gece yaşanması nedeniyle işyerlerinin kamera kayıtlarının alınamadığını belirten Yavuz, görgü tanıklarının ifadelerinin alınabilmesi ve ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için zanlının tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı, tutukluluk talebine itiraz etmedi. Yargıç Füsun Cemaller, zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.