1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONURER: “ADAY OLMA NEDENİM EZBERLERİ BOZMAK”
ONURER: “ADAY OLMA NEDENİM EZBERLERİ BOZMAK”

ONURER: “ADAY OLMA NEDENİM EZBERLERİ BOZMAK”

Onurer, ülkede özgürlük, egemenlik, barış kavramlarının ezberleştirildiğini ve

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin (KSP) cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, ülkede özgürlük, egemenlik, barış kavramlarının ezberleştirildiğini ve halka ezberlettirildiğini savunarak, aday olmaktaki birinci nedeninin bu ezberleri bozmak olduğunu ifade etti.

KSP’den yapılan açıklamaya göre bir televizyon programına katılan KSP adayı Onurer, ülkenin ve halkın egemen olmadığını iddia etti.

1976’da bağımsız Federe Devleti, 1983’te de bağımsız KKTC’nin ezberletildiğini ileri süren Onurer, “Bir ülkenin bağımsız olabilmesi için ne gerekir? Egemen olması gerekir! O halk egemen değilse, devlet nasıl bağımsız olacak?” diye sordu.

“Fiili olarak egemenliğin, askeri varlıkla birlikte Kıbrıs Türk halkının elinden alındığını” iddia eden Onurer, “Türkiye'yi yönetenler, bu ülkenin bağımsızlığını ve yönetmesini ipotek altına aldılar” dedi.

Aday olmasının veya adaylığını geç açıklamasının nedenini, diğer adayların kendilerinin ortaya koymaya çalışacakları politikaya yakın politikaları ortaya koyup koymayacaklarını beklemek olarak açıklayan Onurer, cumhurbaşkanı adaylarına eleştirilerde bulundu.

Onurer, demokrasi denilen olgunun kendilerine egemenlik şansı tanıdığını ifade ederek, halkın kendi egemenliğine sahip çıkacak güçte olduğunu ve kurtuluş mücadelesinin önce beyinde başladığını belirtti.

Onurer, halk olarak kurtulmaya karar verilirse bunun önünde hiçbir gücün duramayacağını da ifade ederek, adaylardan Mustafa Akıncı'nın bu gerçekleri dikkate almasını istedi.

Onurer, “Eğer bu gerçekleri sağlıklı bir şekilde değerlendirirse, benim oyum Sayın Akıncı'nındır. Benim partimin kararı Akıncı'dır. Ama bunları yapmadığı sürece, kendisine bu yönde muhalefet etmeyi de görev biliyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.