1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONURER'DEN ELEŞTİRİLER...
ONURER'DEN ELEŞTİRİLER...

ONURER'DEN ELEŞTİRİLER...

Onurer, Türkiye'den getirilecek olan suyun Kuzey Kıbrıs içinde dağıtılacak olan su şebekesi inşasında,

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Türkiye'den getirilecek olan suyun Kuzey Kıbrıs içinde dağıtılacak olan su şebekesi inşasında, TC makamlarının Kuzey Kıbrıs makamlarını hiçe sayarak çalışmalarına devam ettiklerini  savundu.

Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Gönyeli'de yaşanan sorunla ilgili açıklama yaparak, yaşanan olayların halk için ibret verici olduğunu ileri sürdü.

Onurer “gerekli inşaat izinleri alınmadan yürütülen çalışmalar, dere yataklarında tahribata yol açacak boyuta varınca, Gönyeli Belediyesi ekipleri müdahale ederek inşaatı durdurmak istemesi üzerine, gerek projeyi yürüten şirket gerekse de kolordunun emrindeki polis güçleri, yerel otoritenin yetkilerini tanımayarak inşaatı sürdürmek istediler” dedi.

Yaşanan olay sonrası iki belediye çalışanının polis güçleri tarafından gözaltına alınıp sorgulandığını da söyleyen Onurer, “bu olaylar bir kez daha polisine hükmedemeyen, yerel otoritelerini Türkiye'nin bile tanımadığı Kuzey Kıbrıs'ta, halkın egemen olmadığını ve KKTC'nin bağımsız bir devlet olmadığını ve TC’nin sömürge yönetimi olduğunu net bir şekilde gözler önüne sermiştir” iddiasında bulundu.

Onurer, polisi, görevini yapmaya çalışan Belediye işçilerini gözaltına aldığı için kınadı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.