1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OPERASYON SONRASI YENİ BULGULAR!
OPERASYON SONRASI YENİ BULGULAR!

OPERASYON SONRASI YENİ BULGULAR!

Telefonla idare etti!

A+A-

Mağusa’da bir antrepodan gümrüğe beyan edilmeden çıkarılan 5 bin 850 karton sigaranın, bir kısmının geçtiğimiz gün Bahçeli’de ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Polis tarafından Bahçeli’de bir araca yapılan operasyonda ele geçirilen 2 bin 600 karton sigarayla ilgili şoför Ali Karaboya’nın tutukluluğu devam ederken, antrepodan sigaraların çıkarılmasını sağladığı iddiasıyla tutuklanan depo sahibi Selami Bayır isimli zanlı ise dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Selami Bayır, önceki günkü ifadesinde kendisinden habersiz antreposundan sigaralarının çalındığını iddia etmiş ve meseleyle bağlantısının olmadığını ileri sürmüştü. Bayır ayrıca yanında çalışan Ali Karaboya’nın kendisi hakkında yalan ifade verdiğini de öne sürmüştü.

Polis mahkemedeki ifadesinde, gümrüğe beyan edilmeden Mağusa’daki antrepodan çıkarılan ve Bahçeli’ye getirilen sigaralarla ilgili Selami Bayır’ın, sevkiyat sırasında Ali Karaboya ile istişare içerisinde olduğunu belirtti.

“Sevkiyatı telefonla idare etti”

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü tutukluluk duruşmasında polis memuru Aydın Akçam, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Polis memuru Aydın Akçam, geçtiğimiz gün yapılan polis operasyonunda ele geçirilen 2 bin 600 paket gümrüğe beyan edilmemiş sigarayla ilgili tutuklanan Ali Karaboya isimli zanlının, Selami Bayır’ın yanında çalıştığını söyledi.

Aydın Akçam, Ali Karaboya’nın ifadesinde ele geçirilen sigaraları Selami Bayır’ın verdiği yönünde ifade verdiğini anlatarak, meseleyle ilgili Selami Bayır’ın da şüpheli duruma düştüğünü ve Mağusa’daki antreposunda yapılan aramada 5 bin 850 karton sigaranın kayıp olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Akçam, Bahçeli’deki sigaraların ele geçirildiği gün, ‘Selami Bayır’ın Mağusa’dan başlayıp, Bahçeli’ye kadar devam eden güzergaha kadar ayrı araçlarda önlü arkalı geldikleri ve sürekli telefonda görüştükleri’ yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.

Selami Bayır’ın aynı gün Esentepe’de bir markette alışveriş yaptığı yönünde de bilgi aldıklarını anlatan Akçam, meseleyle ilgili telefon dökümleri ve kamera görüntülerinin inceleneceğini kaydetti.

Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Akçam, aranan emareler ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti ve zanlının serbest kalması durumunda soruşturmaya etki edebileceğini vurguladı. Akçam, soruşturmanın selameti açısından zanlının 4 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını istedi.

Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğluları, zanlının poliste tutuklu bulunduğu 1 gün içerisinde polisin yeni emarelere ulaştığına dikkat çekerek, zanlının serbest kalması durumunda aranan emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceği gerekçesiyle, talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.