1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OPERASYONLARDA 92 KİŞİ ÖLDÜ!
OPERASYONLARDA 92 KİŞİ ÖLDÜ!

OPERASYONLARDA 92 KİŞİ ÖLDÜ!

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

A+A-

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 92 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Humus'ta 21, Dera'da 18, İdlib'te 9, Halep'te 8, Deyru'z Zor ve Hama'da 3'er, Kuneytra ve Haseke'de birer olmak üzere 92 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Hizbullah ile Esed güçlerinin Humus'un Kuseyr ilçesine savaş uçakları, havan topu ve roketlerle saldırması sonucu onlarca evin yıkıldığını, enkaz altından çok sayıda ölü ve yaralının çıkarıldığını aktardı.

SRGC, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin ilçeye girmeye çalışan rejim güçleri ile Hizbullah milisleri karşısında şiddetli bir direniş sergilediğini kaydetti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini açıkladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.