1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OPTİK KABLO SİSTEMİ DEVREDE
OPTİK KABLO SİSTEMİ DEVREDE

OPTİK KABLO SİSTEMİ DEVREDE

Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve diğer kaynakların araştırılması faaliyetlerinde bulunan;

A+A-

Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve diğer kaynakların araştırılması faaliyetlerinde bulunan şirketlerin iletişimini kolaylaştıracak “Poseidon” optik kablo sistemi dünden itibaren devreye girdi.

Politis ve diğer gazeteler, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) ile “Radius Oceanic Communications Inc” şirketi tarafından Doğu Akdeniz’de deniz altına döşenen optik kabloların testlerinin tamamlandığını ve dünden itibaren faaliyete geçtiğini yazdılar.

Gazete, “Poseidon” adı verilen optik kablo ağının, Doğu Akdeniz bölgesinde doğalgaz ve diğer kaynakların araştırılması alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) yer alan doğalgaz platformlarıyla iletişimini sağlayacağını yazdı.

Gazete, sistemin ayrıca, CYTA’nın iletişim ağıyla da bağlantısının kurulduğunu, böylece sistemi kullanacak şirketlerin Avrupa ve ABD’yle eş zamanlı veri paylaşımında bulunabileceklerini belirtirken sistemin yakın gelecekte, Güney Kıbrıs’ın MEB’i dışında kalan noktalara da yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Habere göre, Güney Kıbrıs’taki iki ayrı noktadan çıkan “Poseidon” optik kablo ağı, Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde 800 km’lik bir alanda yer alıyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.