1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ÖPÜŞMEDEN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN ÇÜNKÜ...
ÖPÜŞMEDEN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN ÇÜNKÜ...

ÖPÜŞMEDEN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN ÇÜNKÜ...

Her öpüşmede 80 milyon...

A+A-

Her öpüşmede 80 milyon bakteri yayılıyor

Hollanda’da bilim insanları öpüşmenin anatomisini çıkardı. Amsterdam İlaç ve Tıp Enstitüsü mikrobiyologları, çiftlerin ağızlarındaki bakterileri karşılaştırdı. 21 gönüllü çift üzerinde, kontrollü olarak öpüşmenin etkilerinin ölçüldüğü araştırma, her öpüşmede 80 milyon bakteri yayıldığını gösterdi.

Deney için çiftlerden birine belirli bir bakteri kokteyli içeren bir probiyotik sıvı yudumlattırıldı. Daha sonra çiftler en az 10 saniye boyunca öpüştürüldükten sonra ölçümler yapıldı. Ölçümler sonunda sıvı yudumlamayan partnerin ağzındaki bakteri miktarının üç kat arttığı görüldü. Diğer bir deyişle, etkili bir öpüşme sonucunda, 80 milyon kadar bakteri alışverişi yapıldığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre, çiftler arasındaki öpüşmenin sıklığına paralel olarak, ağızdaki bakteriler de benzerlik gösteriyor.

HERKESİN AĞIZ FLORASI FARKLI

Her insanın farklı bir ağız florası olduğunu vurgulayan araştırma ekibinden Mikrobiyolog Remco Kort, bakteri çeşitliliğinin insanlar açısından pek de zararlı olmadığına dikkati çekerek, öpüşmenin bu anlamda faydalı da olabileceğini belirtiyor. Remco Kort bunun sağlıklı bir ağız florası olan çiftler için daha çok geçerli olduğunu hatırlatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.