1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ÖPÜŞMEKTEN VE TOKALAŞMAKTAN KAÇINMALI!
ÖPÜŞMEKTEN VE TOKALAŞMAKTAN KAÇINMALI!

ÖPÜŞMEKTEN VE TOKALAŞMAKTAN KAÇINMALI!

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte mevsim hastalıkları da artış gösterdi. Özellikle hava sıcaklıklarının düzensiz seyretmesi gribal enfeksiyonlara sebep olurken, bahar alerjisinin de başta gelen şikâyetler arasında olduğu öğrenildi.

A+A-

BAHAR HASTALIKLARI
Yaz günlerinin habercisi bahar mevsimi hastalıkları da beraberinde getiriyor.Dr. Sibel Siber son günlerde mevsime bağlı olarak toplumun en çok şikâyetçi olduğu gribal enfeksiyonlarıStar Kıbrıs’a anlattı. Bu mevsimde iki tür nezle ile yüz yüze kalındığını söyleyen Siber, bunların birinin havaların ısı farkından doğan vücut direncinin düşmesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları, kırıklık, halsizlik, baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük, boğaz yanması şeklinde kendi gösteren nezle, bir de bahar nezlesi olarak adlandırılan ancak alerji kökenli olan nezle olduğunu söyledi.

ALERJİ İLE NEZLE AYIRT EDİLMELİ
Baharın gelmesiyle birlikte açan çiçeklerin bazı kişiler için işkence olduğunu dile getiren Siber bahar alerjilerine de dikkat çekti. Hava da uçuşan çiçek tozları, polenler alerjik reaksiyon yaptığını ifade eden Siber tıpkı nezleymiş gibi hapşırma, burun akıntısı, öksürük, gözlerde, yaşarma, kaşıntı şeklinde kendini gösterdiğini kaydetti. Siber Bu tipik özelliklerin bahar ayalarında görülen bir reaksiyon olduğunuve burun tıkanıklığı ile baş ağısı yaptığını belirtti. Bahar alerjisi ile bahar nezlesinin de ayırt edilmesi gerektiğine vurgu yapan Siber, alerjinin enfeksiyon sonucu oluşmadığını ancak nezlenin viral bir enfeksiyon olduğunun altını çizdi.

ALERJİ VE BAHAR GRİBİ TEDAVİSİ
Dr. Sibel Siber, alerjik nezlede tedavi olarak anti alerjik haplar önerdiklerini söyledi. Alerjisi olan kişilerin de ayrıca özellikle çok alerjen olarakbilinen ağaç yanlarına gitmemeleri, bu tür bitkiler yetiştirmemeleri ve kendilerini korumaları gerektiğini kaydeden Siber, bu hastalıklar karşısında halkın dikkatli olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Öncelikle giysimize dikkat etmeliyiz. Kalın giysiler terlememize ve üstümüzde kalmasına neden olur. Henüz sıcak mevsime girmediğimiz için çok ince giysilerde uygun olmayabilir üşütürüz. İyi vesağlıklı beslenmek, sebze meyve, bol C vitamini yönünden zengin gıdaları tüketmeye özen gösterilmeli. Ayrıca kalabalık ortamlarda sık sık havalandırma yapılmalı, nezleli gripli insanlarla çok yakın temas, öpüşmek ve tokalaşmaktan kaçınmalı eller sık sık yıkanmalı.” Siber alerjik rahatsızlığı olanlarında alerji durumu yaratacak ortamlardan uzak durması, çiçek, ağaç ve polenlere maruz kalacak ortamlara girmemesi konusunda uyardı.

RİSK GRUPLARI
Siber, bahar gribine yakalanma riski olan grupları da şu sözlerle açıkladı: “Çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar risk grupları. Çocuklarda da aynı şekilde beslenme önemli.Vücut direnci düşük olanlar, kronik hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastası ve romatizma tedavisi görenlerin de dikkatli olması gerekiyor.”

 

Kaynak: Star Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.