1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OR…. ÇOCUKLARI YAZAN BİR PANKART AÇILIRSA, BU TAHRİK EDİCİMİDİR”
“OR…. ÇOCUKLARI YAZAN BİR PANKART AÇILIRSA, BU TAHRİK EDİCİMİDİR”

“OR…. ÇOCUKLARI YAZAN BİR PANKART AÇILIRSA, BU TAHRİK EDİCİMİDİR”

Emri ben verdim

A+A-

Polisin aşırı şiddet uyguladığı '19 Temmuz olayları' mahkemede

Gürler: Emri ben verdim!

Gürler: “Polisimizin protestocu grubun ellerinden pankartı almasını emrini verdim”

Gürler: “Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ziyareti protesto amaçlı gerçekleştirilmek istenen eylemde grup tarafından 'Emperyalist kuşatmayı ret ediyoruz. Paranı da pulunu da al git' yazan bir pankart açılacaktı”

Eski KTHY binası önünde 19 Temmuz 2011’de meydana gelen olaylarla ilgili duruşma dün yapıldı.

Dün gerçekleşen duruşmada Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, tanık olarak mahkemede hazır bulundu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler “tanık” olarak mahkemede yeminli şahadet verdi.

Altı sanığın mahkemede avukatlığını ise Av.Öncel Polili yaptı.

Sanık avukatı tarafından yönlendirilen soruları cevaplayan Polis Genel Müdür Vekili Gürler şunları söyledi:  “19 Temmuz günü bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, adamıza bir ziyarette bulundu.

Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ziyareti protesto amaçlı gerçekleştirilmek istenen eylemde grup tarafından 'Emperyalist kuşatmayı ret ediyoruz. Paranı da pulunu da al git' yazan bir pankart açılacaktı. Bu eyleme karşı çıkacak bir başka grubun olduğunu olay yerinde bulunan Polis Başmüfettişi Ali Adalıer’den öğrendim. Olay yerinden aldığım bu bilgiler üzerine ben de durumu müdürüme aktardım ve ondan aldığım emir doğrultusunda olay yerinde bulunan görevli Adalıer’e ilettim. Olay çıkmaması ve iki grup arasında kargaşa çıkmaması için, polisimizin protestocu grubun ellerinden pankartı almasını emrini verdim. Çünkü açılan pankartta, karşı grubu tahrik edici bir pankart olduğu kanaati olduğu ve bundan dolayı da vatandaşın bir birine girmesini önlemek amacıyla bu müdahale yapıldı”

Avukat sordu, Gürler cevapladı

Polili’nin mahkeme salonunda da Gürler’e yönlendirdiği “OR…. Çocukları yazan bir pankart açılırsa, bu tahrik edicimidir” sorusu da, mahkeme dışında espri oldu.

Yönlendirilen bu soruya da cevap veren Gürler, “Duruma göre değişir. Eğer bundan rahatsız olan tahrik olan biri varsa ve polise şikayette bulunursa, o pankartta sulhu sağlamak için alınır” dedi.

Avukat Polili’nin arka arkaya yönlendirdiği ‘Bu açılan pankart ne yönde tahrik ediciydi?’ yönündeki sorularla nedeniyle Gürler’in gerildiği görülürken Savcı bu sorulara itiraz etti ancak yargıç bu soruyu cevaplamasını istedi.

Avukat Polili, Gürler’in iddia ettiği karşı gurubun orada olmadığını ve bu grubun nerede olduğunu Gürler’e sordu. Polili’nin eylemcilere karşı polisin aşırı güç kullandığı iddiasına cevap veren Gürler “Kullanılan orantısız güç konusunda gerekli tutanaklar tutularak Savcılığa verildi. Ancak polisin görevi şiddet değil, vatandaşın sulhunu sağlamaktır. Bunu bozacak kim olursa olsun, kanunlar çerçevesinde gereken cezayı alacaktır ” dedi.

Gürler’in aktardığı bulguları dinleyen Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, davayı 15 Ocak 2014 tarihine erteledi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.