1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORADA 1 AYDIR SULAR BOŞA AKIYOR!
ORADA 1 AYDIR SULAR BOŞA AKIYOR!

ORADA 1 AYDIR SULAR BOŞA AKIYOR!

KKTC'nin köyü kızgın!

A+A-
Pınarbaşı’nda su hattında yaşanan sorun nedeniyle, 33 gündür sular boşa akıyor. Tonlarca su israfının yanı sıra, tıkanmış olan derede biriken bu suların, civardaki evlerde rutubete neden olduğu bildirildi. Bölge sakinleri, “üzerinde kapak olmadığı için yoldan geçen bir aracın hasar verdiği su hattını bir türlü tamir edemiyorlar” diyerek, yaşanan duruma isyan etti.

Pınarbaşı’nda su borusu patladı, 33 günden beridir, tonlarca suyun boşa aktığı bildirildi. Sorumlu Dikmen Belediyesi’ne durumun bildirildiği ve herhangi bir müdahalenin yapılmadığı belirtildi.

Bölge sakinleri, Eski Dağ Yolu üzerinde Narlı Sokak’ta, su borusunun patladığını, belediye ekipleri tarafından borunun onarıldığını ancak ardından oluşan sızıntı nedeniyle, suların 33 günden beridir boşa aktığı bildirdi.

Bu durumun Dikmen Belediyesi’ne bildirilmesine rağmen, herhangi bir çalışmanın yapılmadığını kaydeden bölge sakinleri, tonlarca su israfının yanı sıra; gerekli temizlik çalışması yapılmadığından tıkanmış olan derede biriken bu suların, civardaki evlerde de rutubete neden olduğunu anlattı.

Bölge sakinleri, boşa akan ve derede biriken sular nedeniyle evlerin duvarlarının hasar görmeye başladığından da yakındılar. Köylerinde yaşanan sorunu bildiren Pınarbaşı’nda sakin Ömer Kadiroğlu, şunları anlattı:

“BELEDİYE’Yİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
“Yoldan geçen bir araç tarafından üzerinde kapak olmadığı için zarar gören su hattını bir türlü tamir edemiyorlar. Tonlarca su dere yatağında birikti. Dere yatağı için de sözlü olarak belediyeye bildirmiş olmamıza rağmen tıkanıklığı giderilmediği için su hattından akan sular dere içerisinde birikiyor. Evlerin duvarları rutubet içerisinde boya ve sıvalar kabarmaya başladı. Sular boş yere akıtılıyor. Bir yandan da, Türkiye’den su gelmesini bekliyoruz. Önce elimizdeki değerlere sahip çıkmasını öğrenelim. İlgili Belediye’yi göreve davet ediyoruz.”

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.