1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORADA GREV VAR!
ORADA GREV VAR!

ORADA GREV VAR!

Orada grev var!

A+A-

Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Telekomünikasyon Dairesi’nin halka vermiş olduğu hizmetleri artırmak, daha kaliteli hizmetin verilmesini sağlamak için yapılması öngörülen veya projeleri hazırlanan birçok girişime hükümetin duyarsız kaldığı gerekçesiyle grev kararı aldı.

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, bunun yanında hükümetin, ülkede haberleşme alanında tekelleşmeye sebebiyet verecek uygulamalara göz yumduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu savundu.
 
Tel-Sen Yönetim Kurulu’nun grev kararı aldığını belirten Soysan, kararın uygulanma şeklinin tekrardan duyurulacağını ifade etti.

“DİLENECEĞİZ DİRENECEĞİZ” YARDIM KAMPANYASINA İZİN ÇIKMADI

Sendikanın “Dileneceğiz Direneceğiz” sloganı ile yardım toplama kampanyası başlatmak istediğini fakat kaymakamlıklardan sendikaya izin verilmediğini kaydeden Soysan, Sendikanın ayakta tutmaya çalıştığı Telekomünikasyon Dairesi’nin kaderine terk edildiğini savundu.

Soysan açıklamasında “Bütçeden yeterli miktarda kaynak ayırmayan, başka kaynak bulunmasına müsaade etmeyen, halka hizmet götürülmesin diye çalışan bir hükümet anlayışıyla karşı karşıyayız.
Telekomünikasyon Dairesine bir an evvel personel aktarımı yapılmalı bir an evvel ek kaynak yaratılarak ihtiyaç duyulan malzemeler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANLARI VE YÖNETİMLERİNİ UYARIYORUZ…”

Fiber Optik Hatlarla ilgili peşkeşin devam ettirilmek istendiğini ileri süren Soysan, seçim arifesinde yine bazı güçlerin devreye girdiğini, geçmiş seçim arifelerinde de Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili birçok alanın peşkeş çekilip başta GSM operatörlerine olmak üzere birçok kesime Telekomünikasyon Dairesi’ni yok edecek imtiyazlar verildiğini iddia etti.

Belediyeler üzerinden şehir içlerine fiber hattı döşenmesi girişimleri bulunduğunu bildiren Soysan, hükümetin buna seyirci kalıp Telekomünikasyon Dairesi’nin haklarına halel getirecek bu duruma müdahale etmeyerek söz konusu alanların peşkeş çekilmesine göz yumduğunu savundu.

Belediye başkanları ve yönetimlerini bu konuda uyardıklarını belirten Soysan, fiber kablo hattı çekilmesinin izne tabi olduğunu ve bu iznin ancak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı ile alınabileceğini hatırlattı.

Soysan şöyle devam etti:
“Kesin bir dille söylemek isteriz ki bu izni verecek olan makamın tabiri caizse ‘alnını karışlarız’. Bir kez daha söylemekte fayda görüyoruz mücadelemiz halkımız adınadır. Kavgamız kaliteli ve ucuz hizmetin adanın her yanındaki vatandaşa ulaştırılması içindir. Bunun için de gereken ne varsa yapacağız. Uzun zamandır hizmetlerin aksamaması adına grevleri rafa kaldıran Tel-Sen yönetimine başka şans bırakılmamıştır.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.