1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORÇAN: “AMACIMIZ AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAK”
ORÇAN: “AMACIMIZ AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAK”

ORÇAN: “AMACIMIZ AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAK”

Toplumda yanlış algılamalar olduğunu belirtti;

A+A-

Kahramanmaraş Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Orçan, toplumda yanlış algılamalar olduğunu, derneğin amacının ayrıştırıcı değil birleştirici olmak olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Hayri Orçan ve Yönetim Kurulu üyeleri bugün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret ederek Genel Başkan Cemal Özyiğit ve Milletvekili Hüseyin Angolemli ile görüştü.

Orçan ziyarette, “Toplumda bazı yanlış algılar var. Ayrıştırıcı bir rol üstlenmiyoruz, amacımız tamamen kültürümüzü mevcut kültür içerisine amalgama ederek, bu zenginliğe bir zenginlik daha katmaktır. Onun için derneğimiz birleştirici bir rol oynayacak” dedi.

1974 sonrası Kuzey Kıbrıs’a yerleşen Kahramanmaraşlıların kültürlerini Kıbrıs Türk kültür mozaiğine dahil ederek zenginlik katmak olduğunu ifade eden Orçan, Kıbrıs Türk kültürünü Kahramanmaraş’ta tanıtmanın da amaçları arasında olduğunu söyledi.

Orçan, Türkiye’de kurtuluş mücadelesinin başlangıcı sayılan Kahramanmaraş mücadelesinin yıldönümü dolayısıyla cumartesi düzenleyecekleri yemeğe de davet etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, kültürler arası diyalog, her kültürün bir kültürel mozaikte yer almasının ve kültürlerin kaynaşmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Kültürler arası kaynaşma ve kültürler arası uzlaşının, Kıbrıs Türkü’nün da katılmayı hedeflediği Avrupa Birliği’nin temelinde yattığını kaydeden Özyiğit, “Kültürel arası diyalog, kültürler arası hoşgörü bizim için de olmazsa olmazdır” dedi

Özyiğit, “Kültürler arası uzlaşmanın egemen olacağı bir Kıbrıs ve dünya özlüyoruz. Parti olarak tüm uğraşlarımız da bu doğrultudadır” dedi

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.