1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİNİ DÜZENLEYEN TÜZÜK ONAYLANDI
ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİNİ DÜZENLEYEN TÜZÜK ONAYLANDI

ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİNİ DÜZENLEYEN TÜZÜK ONAYLANDI

ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİNİ DÜZENLEYEN TÜZÜK ONAYLANDI

A+A-

ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİNİ DÜZENLEYEN “ORGAN NAKLİNİN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLARI” TÜZÜĞÜ ONAYLANDI

YENİ SİSTEM KÖMÜR OCAKLARININ KURULABİLMESİ İÇİN ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI KONTROL VE YÖNETİMİNE BİR ARAZİ TAHSİS EDİLECEK

KKTC’DE YAYINLANAN GÜNLÜK GAZETELERE, ÖDEDİKLERİ KDV TUTARI DİKKATE ALINARAK, HAZİRAN 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN AYLIK KATKI YAPILACAK

Organ bağışı ve naklini düzenleyen Organ Naklinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esasları Tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçti.

Bakanlar Kurulu ayrıca kamu alacaklarında gecikme zammı oranlarının düşürülmesini, yeni sistem kömür ocakları (gamini) kurulması için bakanlık kontrolüne arazi tahsis edilmesi ve KKTC’de yayınlanan günlük gazetelere katkı yapılmasını kararlaştırdı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar duyuruldu.

Toplantıda, “kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammı oranlarının, 1 Temmuz 2015 tarihinden başlayarak ilk ay yüzde 3’e, müteakip ayda yüzde 2’den yüzde 1.2’ye düşürülerek ,toplam yıllık yüzde 19.5’ten yüzde 16.2’ye düşürülmesi” kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu, önemli bir çevre sorunu olan kömür ocaklarına çözüm getirilebilmesi ve yeni sistem kömür ocaklarının kurulabilmesi için Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kontrol ve yönetimine bir arazi tahsis edilmesine yönünde karar üretti.

KKTC’de yayınlanan günlük gazetelere, ödedikleri KDV tutarı dikkate alınarak, Haziran 2015 tarihinden itibaren aylık katkı yapılması kararlaştırıldı.

Tedavi amacıyla insan organ bağışı, saklanması, naklini, organ nakil merkezlerinin işleyiş şeklini ve ilgili konuları düzenleyen “Organ Naklinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esasları Tüzüğü” de onaylandı.

KKTC’de rekabet gücünün artırılması ve tarım sektöründe yeniden yapılandırılması, ürünlerin önceliklendirilmesi, öncelikli ürünler için yol haritasının belirlenmesi ve kümelenme modeli uygulamaları çalışmalarının başlatılması için hizmet alımına karar verildi.

Bakanlar Kurulu, “Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’deki kayıtlı şirketlerde,  yabancılara yapılacak tahsislerde ve ödenmemiş hisselerin devirlerinde yabancının payına düşecek pay miktarı KKTC’deki herhangi bir bankada(Şube bankaları dahil) şirketin hesabına yatırılmak suretiyle Daireye ibraz edilmesi gerekliliği” yönünde karar aldı.

Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı ile Alkollü İçkiler Satış (değişiklik) Yasa Tasarısı da onaylanarak, Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edilmesine karar verildi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.