1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORGAN SATIŞI MAFYAYA ÇANAK TUTAR
ORGAN SATIŞI MAFYAYA ÇANAK TUTAR

ORGAN SATIŞI MAFYAYA ÇANAK TUTAR

YDÜ bu ne acele?

A+A-

 

Demokrat Parti Girne Milletvekili ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’ndan geri dönen Organ Nakli Yasası’nı hazırlayan komite başkanı olan Dr. Özdemir Berova, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin medyaya servis ettiği ve yapacağını duyurduğu böbrek nakli ameliyatındaki aceleciliğini anlayamadığını ifade etti. Hazırladıkları yasada önemli kriterler olduğunu öne süren Berova, bu ameliyatların ilk önce devlet hastanelerinde başlayacağını, belirli bir zaman sonra da özel hastanelere izin verileceğini söyledi.

Organ satışı mafyaya çanak tutar

Dr. Berova, YDÜ’nün bu tavrının, “ben yaparım olur biter” şeklinde olduğunu ifade etti ve konuşmalarına şöyle devam etti;

“Hazırladığımız yasa Cumhurbaşkanlığı’ndan bazı gerekçelerle geri döndü ancak bakanlığımız bu gerekçeler üzerinde çalışmaya başladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin organ nakli konusundaki aceleciliği sonrasında artık bu yasanın bir an önce yasallaşması zaruri hale gelmiştir. Sanırım YDÜ bu nakli mevcut eski yasaya göre yapacak. Ancak meclisin açılacağı Eylül’ün ilk haftasındaki toplantıya bu yasa getirilip gereken yapılacaktır. Bizim amacımız organ naklinde ticaretin engellenerek, bu işten rant elde eden ve hızla türeyen organ mafyalarına geçit vermemektir. Hazırlanan yasada da bu kriterler mevcuttur. Ameliyat olacak kişilere organ veren donörler gerçekten akraba mı, yoksa bu işten para kazanmak isteyen organ satıcıları mı, işte bunu ayırt eden bir yasa hazırladık.”

Nakil Çarşamba günü gerçekleşecek!

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi basına yaptığı açıklamada, yapacağı organ naklinin mevcut Organ Nakli Yasası’na (55/1991) göre yapacağını belirtti. YDÜ Hastanesi’nin 2012 tarih, “3/2012 sayılı organ nakli yapılabilir” belgesine de sahip olduğunu belirten hastane yetkilileri, iki böbrek hastasının donörleri ile birlikte hastanelerine yatış işlemini gerçekleştirdiklerini ve yakın akrabalarından alınacak böbreklerin önümüzdeki Çarşamba günü hastalara nakledileceğini bildirdi.

 

Haberal

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.