1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'ORGANİK' SERTİFİKASI OLMADAN SATINCA BU YIL YASAKLANDI
'ORGANİK' SERTİFİKASI OLMADAN SATINCA BU YIL YASAKLANDI

'ORGANİK' SERTİFİKASI OLMADAN SATINCA BU YIL YASAKLANDI

YANILTICI TABELA İLE SATIŞ YAPAN BİR KİŞİ

A+A-

Büyükkonuk Belediyesi, geçen yıl gerçekleştirilen 12. Eko Gün’ünde organik sertifikası olmadan “organik mısır” yazılı tabelayla satış yapan Vacit Davulcu’nun bu yıl 6 Ekim Pazar günü yapılacak 13. Geleneksel ve 1. Uluslar arası Eko Gün’e katılımını engellediğini açıkladı.

Belediye Başkanı Sezai Sezen, Büyükkonuk Eko Köy Komitesi imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada, halkın sağlıklı beslenme ve güvenli alışverişinin sağlamanın en öncelikli ilkelerinden biri olduğuna işaret ederek, “Eko köy olarak her yıl düzenlenen eko gün etkinliklerinde, yöre halkına, stant sahiplerine ve personellerimize sürdürülebilir bir eğitim mantığı içerisinde eğitimler verilmektedir” dedi.

Açıklamada, Eko Gün’ün başarısının temelinin ilkeli ve kurallara bağlı çalışma olduğu ifade edilerek, bu amaçla bilimsel olarak ve dalında uzman kişi, kurum ve kuruluşlarla çalışıldığı hatırlatıldı.

“Tüm çalışmalarımız raporların doğrultusunda olmaktadır. Halkımızın satın aldığı ürünlerden dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına, stant sahiplerinin belli kurallara uyması zorunluluğu mevcuttur” ifadesine yer verilen açıklamada, kurallara uymayan stant sahipleri konusunda Büyükkonuk Belediyesi ve Eko Köy Komitesi olarak yaptırımlar uygulamak zorunda olunduğu kaydedildi.

Yazılı açıklamada, “Mayıs 2013’de gerçekleştirilen 12. Eko Gün etkinliğinde mısır standını çalıştıran Vacit Davulcu Bey, organik sertifikası olmamasına rağmen ‘organik mısır’ yazılı tabelası ile mısır satışı yapmıştır. Gün boyu zabıta ve gıda mühendisleri odasının uyarılarına rağmen ‘organik mısır’ yazılı tabelayı stanttan indirmeyip halkımızı yanıltma yönüne gitmiştir. Bu nedenle bahsi geçen şahıs kural dışı hareket etmesi nedeni ile bu yıl düzenlenecek olan XIII. Geleneksel ve I. Uluslararası Eko Gün’e katılmaktan men edilmiştir” denildi.

Belediye Başkanı Sezai Sezen ve Büyükkonuk Eko Köy Komitesi imzalı açıklamada, bu konularda hassas olunduğunun bilinilmesi gerektiği ifade edilerek, “Ayrıca halkımızı yanıltıcı yönde hareket edenlere izin verilmeyeceğini kamuoyuna bildiririz” ifadesi kullanıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.