1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORGANİZE EDEN KALDI
ORGANİZE EDEN KALDI

ORGANİZE EDEN KALDI

Lefkoşa’da bir yıl önce yaşanan kavga sonrası başlayan olaylar dizisi;

A+A-

Lefkoşa’da bir yıl önce yaşanan kavga sonrası başlayan olaylar dizisinde kundaklama ve kurşunlama suçlarını işleyen ve organize eden zanlılardan bir tanesi hariç tümü teminata bağlandı

Lefkoşa’da Ocak-Mart ayları arasında meydana gelen üç kundaklama ve kurşunlanma olayları ile ilgili polis soruşturması tamamlandı. Suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan EminÖzbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, VirellonutStocia ve Osman Yücel dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa’da son olarak Mart ayında meydana gelen kurşunlama olayı sonrası 18 kişiyi gözaltına alan, yüze yakın kişiyi sorgulayan polis, olayların çıkış kaynağını açıklamıştı. Soruşturma amacıyla 22 gündür poliste tutulan zanlılar dün4. kez duruşmaya çıkarıldı.

BİR KAVGA İLE BAŞLADI
Duruşmalarda aktarılan bilgilere göre, Lefkoşa’da 27 Ağustos 2013 tarihinde zanlı Şevket Aykut Tuyku, Gönyeli Spor Salonu yakınlarında çıkan kavgada 5 kişi tarafından darp edildi. Tuyku, olayın ertesi günü yanına silahını alarak yeninden spor salonu önüne gitti ve kendisini darp edenlere silahını göstererek tehditte bulundu. Yeniden başlayan kavga sonucu Şevket Aykut Tuyku, silah göstererek tehdit ettiği kişilerden hastanelik olana kadar dayak yedi.Tukyu hastaneye kaldırılırken, darp eden zanlılar tutuklandıktan sonra yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Zanlı Tuyku da hastaneden taburcu olduktan sonra mahkemeye çıkarılarak tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

ÖFKESİ DİNMEDİ
Cezaevinde Yücel Erol cinayetinden dolayı hükümlü olarak bulunan Emin Özbeyit ile aynı koğuşa düşen Tuyku, kendisini darp eden, tutuklanmasına sebep olarak gördüğü beş kişiden intikam almak için Emin Özbeyit ile cezaevinde plan yaptı. Cezaevine gizlice sokulan cep telefonu ile dışarısını arayan Tuyku, Ocak-Mart ayları içerisinde Zabit ailesine ait iki araç ile Hande Aksaç’a ait aracın kundaklanması, yine Zabit ailesine ait “Zabit Route Off Licence” in kurşunlanması olaylarını organize etti. Cezaevinde bulunan zanlılar Özbeyit ile Tuyku, dışardaki suç ortaklarının yardımı ile Rus uyruklu Virellonut Stocia ile temasa geçerek suçları işlemesi emrini verdi. Virellonut Stocia’ya kundaklama ve kurşunlama olayları için 10 bin TL ödendi. Suçların maliyetinin ise Emin Özbeyit tarafından karşılandığı öne sürüldü.

SUÇ ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKTI
Son olarak meydana gelen kurşunlama olayının ardından zanlılara ulaşan polis, suça karışan 18 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan 12’si dava tebliğ edildikten sonra serbest bırakılırken, tutuklulukları devam eden Emin Özbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, Virellonut Stocia ve Osman Yücel dün teminat talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

REKOR TEMİNAT ŞART KOŞULDU
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlılar Osman Yücel ile Ali Öncüer tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkeme iki zanlı için KKTC vatandaşı birer kefilin 150 bin TL kefalet senedi imzalamasını, zanlıların mahkemeye 15 bin TL nakit teminat yatırmasını, ayrıca yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün polise giderek imza atılmasını şart koştu.Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar cezaevine gönderildi.

TETİKÇİ TUTUKLU YARGILANACAK
Araçları kundaklayan ve kurşunlama olayını gerçekleştiren zanlı Virellonut Stocia ise tutuklu yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderildi. Zanlılardan Emin Özbeyit, hükümlü tutuklu olmasından dolayı bu suçtanda cezaevine gönderilmesine karar verildi.

TUYKU İÇİN DURUŞMA YAPILACAK
Zanlı Şevket Aykut Tuyku ise ağır ceza mahkemesinde görüşülen davasından dolayı tutuklu olduğu, yargılandığı suçtan beraat edebileceği, bu nedenle kurşunlama ve kundaklama suçlarından dolayı tutuksuz yargılanma ihtimali olduğu belirtildi. Mahkeme Tukyu için öngörülecek teminat şartını belirlemek için duruşma yapılmasına karar verdi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde bugün gerçekleştirilecek duruşma sonrası Tuyku teminata bağlanacak.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.