1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖRGÜT VE DERNEKLER MESAJ YAYINLADI
ÖRGÜT VE DERNEKLER MESAJ YAYINLADI

ÖRGÜT VE DERNEKLER MESAJ YAYINLADI

KKTC’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli örgüt ve dernekler kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

KKTC’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli örgüt ve dernekler kutlama mesajı yayınladı.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu gün nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamlı günü kutlarken Kıbrıs Sorununun Kıbrıs’ta yaşayan iki halkın kabul edebileceği bir çözüme ulaşma hedefini gözetirken, sosyal adaletin sağlandığı, her alanda halkın beklentilerine cevap veren, yeterli ücret, sağlık hizmeti, parasız eğitim ile devlet olanaklarının peşkeş çekilmediği, adam kayırmacılık yerine hak edenin hakkını alabileceği bir düzen için el birliği ile çalışmamız gerektiğini vurgularız.

Kıbrıs Türkünün bu adadaki varlığını idame ettirmesi için canlarını veren şehitlerimizi minnetle anar, katkı koyan herkese teşekkür ederken Hür iş federasyonu olarak Kıbrıs’ta bir çözüm ve dünya devletleri arasında yerimizi alma temennisi ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlarız”

KTTO

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) tarafından yayınlanan mesajda ise, “Kıbrıs Türk Halkı’nın yaşadığı haksızlık ve zorluklara başkaldırısının bir ifadesi olarak tarih sahnesine çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 31’nci yıldönümü kutlu olsun” denildi.

Mesaj şöyle devam etti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs sorunu nedeniyle çeşitli zorluklar ve tehditlerle karşı karşıya bulunan Kıbrıs Türk halkının, özgür yaşama iradesinin en üst düzeyde ifade edilmiş şeklidir. Bu iradenin Kıbrıs sorununa çözüm bulma arayışlarının sonu olmadığının ve Kıbrıs Türk halkının, eşit düzeyde müzakerelerle, barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmanın mümkün ve zorunlu olduğu görüsüne sımsıkı bağlı olduğunun KKTC Kuruluş Bildirgesi’nde ifade edilmiş olması ise, Kıbrıs Türk halkının çağdaşlığının ve gelişmiş dünyanın ayrılmaz bir parçası olma kararlılığının en güçlü kanıtıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkı, siyasal tanınmamışlık başta olmak üzere karşılaştığı bütün engellere karşın, çağdaş hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine bağlı kalarak yoluna devam etmeye çalışmaktadır. Yaşadığımız bütün yoksunlukları ve zorlukları, bu ilkelere bağlı kalarak aşmaya çalışmamız, başlıca güç kaynağımız olmaya devam etmektedir.

Bu anlamlı yıldönümünde, ayrıca, değişen dünya ve bölge koşullarına ayak uydurabilmemiz için tüm toplumsal kesimleri kucaklayan, genç nesilleri gelecek için umutlandıran ve halkımızı ortak bir hedef doğrultusunda birleştiren bir dönüşüm vizyonuna ihtiyacımız olduğunu belirtmek ihtiyacını hissetmekteyiz. Bu dönüşüm vizyonu, Kuzey Kıbrıs’ın her alanda kalkınması ve sürdürebilir bir yapıya kavuşmasını ve bunun, hep beraber başarılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu dönüşüm vizyonu, adalet, eğitim, sağlık, ekonomi, siyaset, kamu yönetimi, enerji, turizm, ulaşım ve daha birçok  alanda ciddi reformları içermelidir.”

HATAY KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ

Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu gün nedeniyle yayınladığı mesajda, yıllarca hak ve özgürlükleri doğrultusunda inanç ve cesaretle mücadele veren kahraman Kıbrıs Türk halkının birlik ve bütünlüğünü simgeleyen KKTC'nin 31'inci  kuruluş yıldönümünü gurur ve mutlulukla kutladıklarını ifade etti.

Zaroğlu mesajında şunları kaydetti:

“KKTC Devleti, Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve egemen varlığının en büyük güvencesidir. Hiçbir şart altında, sırf çözüm adına, egemen varlığımızdan feragat etmemiz, ya da egemenliğimizi Rum çoğunluğun insafına terk etmemiz asla beklenmemelidir Anavatanımız Türkiye, bu meşru mücadelede bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de fikir ve gönül birliği içinde Kıbrıslı Türk kardeşinin yanında olmaya ve tarihi ve ahdi vecibelerini üstlenmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğe umut ve güvenle baktığımızı belirterek, başta KKTC’nin mimarları olan liderlerimiz Dr Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, bu şerefli devlete inanan ve hizmet edenlerin önünde saygı ile eğiliyorum.”

AK HATAYLILAR KARDEŞLİK DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Gazimağusa’da faaliyetlerini sürdüren Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek 15 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajda KKTC halkını bağımsız devletini anavatanın desteği ile sonsuza dek yaşatacaklarını kaydetti.

İpek şöyle devam etti:

“Ne mutlu bağımsız devletimizi kuranlara, ne mutlu devletimizi büyük bir inançla ve kararlılıkla savunanlara… Kıbrıs Türk halkının kazanılmış haklarını gasp etmeyecek onurlu bir anlaşma olana kadar cumhuriyetimizi koruyacağımıza, dıştan gelecek tüm baskılara karşı olduğumuzu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkını temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu belirtiriz”

KTÖD

Kıbrıs Türk Öğretmenler Derneği (KTÖD) Başkanı Ümit Serdaroğlu ise yayımladığı mesajda şöyle dedi:

“15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş gününü Kıbrıs Türk halkı olarak büyük bir coşku içinde kutluyoruz. Bugün Kıbrıs Türk Halkının insan hak ve özgürlüğünün doğal sonucu olarak kendi kaderini tayin etme hakkını tüm dünyaya ilan ettiği gündür.

30 yıldır kendi Cumhuriyetimizin topraklarında, kendi Anayasamızın güvencesi altında yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyorsak, bunu devletimizin kuruluşunda emeği geçenler, hayatını kaybederek şehit düşenler ve ulusal değerlere bağlı olarak yetiştirdiğimiz gençlerimize borçluyuz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sosyal ve ekonomik sıkıntılar büyük boyutlara ulaşmıştır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak, sosyal refahın toplum olarak paylaşılmasını sağlayacak vizyon sahibi Devlet adamlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sıkıntılar asgariye indirildiği oranda sosyal ve ekonomik huzursuzluklar yok olacak ve Devletimiz, onu yok etmek isteyenlere karşı daha güçlü olacaktır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.