1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖRGÜTLERDEN DE KINAMA GELDİ
ÖRGÜTLERDEN DE KINAMA GELDİ

ÖRGÜTLERDEN DE KINAMA GELDİ

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a dün Limasol’da yapılan saldırıya, sivil toplum örgütleri tepki gösteriyor. Yapılan açıklamalarda saldırı kınandı;

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a dün Limasol’da yapılan saldırıya, sivil toplum örgütleri tepki gösteriyor. Yapılan açıklamalarda saldırı kınandı.

GÖKÇEBEL “SALDIRILARIN AYNI MERKEZLER TARAFINDAN KURGULANDIĞINDAN KUŞKU DUYULMAMAKTADIR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Adamızın bölünmesine yol açan kan ve gözyaşından beslenen şovenist ve kafatasçı saldırganları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Çözüm ve barış havasının estiği günlerde, “çözümden korkanların” faaliyetlerini artırdığını söyleyen Gökçebel şöyle devam etti:

“Adamızda yaşanan katliamların, toplu mezarların müsebbibi olan bu barış düşmanları, Kıbrıs halkına en büyük saldırıyı gerçekleştirenler olduklarını saklama ihtiyacı bile göstermemektedirler. 1963’leri, 1974’leri yaratanlar döktükleri kandan beslenen bir davranış sergileyerek, Kıbrıslıların birlikte yaşayamayacağını ortaya koymaya ve kurdukları statükoyu devam ettirmeye kararlı olduklarını sergilemektedirler.

Kuzeyde sendikalarımıza, güneyde Sayın Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıların aynı merkezler tarafından ortak çalışılarak kurgulandığından kuşku duyulmamaktadır. Barışa ulaşma yerine ötekileştirmeyi, çatışmayı, kavgayı hedef alan bu kafatasçı kesimin hem güneyde, hem de kuzeyde yaratılan statükodan beslendiği aşikârdır.”

ERSAN: “BİZLER RUMLAR İLE İÇ İÇE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadı.

“ELAM’ın saldırısı Rumlar ile beraber iç içe yaşayamayacağımızın ispatıdır” diyen Ersan şöyle devam etti:

“Bu saldırı Kıbrıs Türk toplumuna yapılan ve bundan sonra da yapılmak istenenlerin göstergesidir. Bizler Rumlar ile iç içe yaşamak istemiyoruz. Sayın 2’nci Cumhurbaşkanımız Mehmet Ali Talat’a uğradığı saldırı sonucu geçmiş olsun dileriz.”

AYH: “BU GİBİ SALDIRILARIN RUTİN ŞEKİLDE AYNI ÖRGÜT TARAFINDAN DEVAM ETMESİ GKRY’NİN CİDDİ BİR SORUNU”

Aydınlık Yarınlar Hareketi de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı.

“Çözüme yönelik umutların yeşerdiği böylesi bir dönemde yapılan saldırı zamanlama açısından da manidardır” denilen açıklama özetle şöyle:

“Henüz 2011 yılında Larnaka’da yapılan Gökkuşağı Festivalindeki saldırı unutulmadı.
Oraya giden arkadaşlarımız insanlarımız vardı.

Alınan güvenlik önlemlerinin zafiyetini kullanarak orada da saldırının boyutu insanlara zarar verici boyut kazanabilmiş ve istenmeyen olaylar, yaralanmalar yaşanmıştı.

Elbette bizler Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak bu marjinal küçük kitlenin saldırısını Kıbrıslı Rumlara mal etmemekle birlikte bu gibi saldırıların rutin şekilde aynı örgüt tarafından devam etmesinin GKRY’nin ciddi bir sorunu olduğunu da ifade etmek istiyoruz.”

Güven artırıcı önlemlerin ve toplumlar arası güven inşasına yönelik çalışmaların artması gerektiği ifade edilen açıklamada, “AYH olarak yaşanan üzücü olayla ilgili kaç kişinin yargıya havale edileceğinin ve Rum Yönetimin ne gibi önlemler alacağının da takipçisi olacağız” denildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.