1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖRGÜTLERİN ZAMLARI PROTESTO SONA ERDİ!
ÖRGÜTLERİN ZAMLARI PROTESTO SONA ERDİ!

ÖRGÜTLERİN ZAMLARI PROTESTO SONA ERDİ!

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nun öncülüğünde 60 kadar örgütün elektrik zammını araçlı protesto eylemi, saat 18.00 sıralarında sona erdi.

A+A-

LEFKOŞA’DA EYLEMCİLER GEÇİŞ YOLUNDA POLİS ENGELİYLE KARŞILAŞTI

EYLEM 10.YIL PARKI’NIN 50 METRE  İLERİSİNDE SONLANDIRILDI

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nun  öncülüğünde  60 kadar  örgütün elektrik zammını araçlı protesto eylemi, saat 18.00 sıralarında sona erdi.

Araçlı eylem, Lefkoşa’nın yanısıra diğer ilçe merkezlerinde de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LEFKOŞA’DAKİ EYLEME YOL ENGELİ

Lefkoşa’daki eylem Sanayi Sitesi’nden hareket eden araçların 10. Yıl Parkı’ndaki (Kuğulu Park) diğer araçlarla buluşmasıyla başladı.

Araçlarında elektrik zammını protesto için siyah flama ile KTEZO flaması taşıyan araçlar , Başbakanlık Kavşağı ile Gönyeli çemberine gitmek için  10. Yıl Parkı’ndan  hareket ettikleri sırada Şehitler Abidesi önünde polis engeliyle karşılaştılar.

Cumhuriyet Meclisi ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bulunduğu yol,  polis tarafından kapatılarak, araçların bu yoldan geçmesine izin verilmedi.

Bu durumu protesto eden eylemciler, Dereboyu yolunu kullanmamakta ısrar ederek, 10. Yıl Parkı üzerindeki yolun içerisinde araçlarını park ederek beklemeye başladılar.

“Eylemlerde, Büyükelçilik ve  Meclis önünden geçilemez” gerekçesiyle yolun kapatıldığı bildirilirken, bir saatlik bekleyişin ardından eylem, 10. Yıl Parkı’ndan 50 metre kadar ileride , yapılan basın açıklamalarıyla sona erdi.

BIÇAKLI

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkenin,  yasa ve Anayasa ile yönetilen hukuk devleti olduğunu belirterek,  yasaların “hangi yoldan geçileceğine” dair sınırlama getirmediğini kaydetti.

Benzeri olayları geçmiş hükümet döneminde yaşadıklarını, şimdi hükümette olan partilerin  de kendileriyle aynı eylemlerde birlikte olduklarını söyleyen Bıçaklı,  “O zaman, şimdi iktidarda olan siyasi parti başkanları eylem yaparken bunlardan şikayetçiydi. Hükümet değişti, ama değişen bir şey yok. Hoca değişti, cami aynı” dedi.

Bıçaklı, 59 örgütün biraraya gelerek, yasal ve Anayasal haklarını kullanarak eylem yaptıklarını; eylem yaptıkları sırada, Meclis ile Büyükelçilik önünden geçen yolun kapatıldığını belirtti.

Bıçaklı,  Başbakan ve İçişleri Bakanı’na yolu kapatma emrini kimin verdiğini sordu.

Bıçaklı, hükümete, zamları ve ekonomik paketi geri çekme çağrısı yaparak aksi takdirde Lefkoşa’daki bütün alanları kapatacaklarını söyledi.

TULGA

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga da, bugün 5 kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylemlerin  “büyük başarıyla” tamamlandığını ifade etti.

Tulga, Lefkoşa’daki eylem için; “Bugün belki yolu geçemedik ama, daha sonra geçemeyeceğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Tulga eylemlerin Girne’de 150, Gazimağusa’da 200, İskele’de 50 ve Güzelyurt’ta da 100 araçlık katılımla gerçekleştirildiğini açıklayarak, “Bu sayıların ötesinde bütün toplum yanımızda oldu. Bu sadece bir başlangıçtır” dedi.

Yüzde 30 zammın nerede görüldüğünü soran Tulga, “Bizi temsil etmeyen  hiç bir makam kalıcı olamaz. Sadece seçimden seçime demokrasi olmaz” dedi.

Elektrik zammının hayat pahalılığına yansımasıyla vatandaşın cebinden ne kadar para çıkacağı sorusunu yönelten Tulga, ülkede hem üretmek hem de var olmak istediklerini kaydetti.

Tulga, bugünkü eylemin sadece bir başlangıç olduğunu da sözlerine ekledi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.