1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORKİDELERİ SEVEN KADIN
ORKİDELERİ SEVEN KADIN

ORKİDELERİ SEVEN KADIN

Hisarköy’deki festivalde konuşan Siber, şu an hayatta olmayan ve Kuzey Kıbrıs Türk turizmine candan katkıları olan Maureen Hutchinson’ı saygıyla andı

A+A-

Festivalin açılışını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada, yıllar önce Maureen Hutchinson tarafından orkide yürüyüşüne davet edildiğini anlatan Siber, şu an hayatta olmayan ve Kuzey Kıbrıs turizmine unutulmaz katkıları olan Hutchinson’ı saygıyla andığını bildirdi.  Eşi Tony ile birlikte uzun yıllar Hisarköy’de yaşayan ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Maureen Hutchinson’ın, bölgede yetişen orkideler ve yapılan doğa yürüyüşleri ile ilgili sayısız makalesi bulunmakta. Tanıdıklarının, ‘Orkideleri seven kadın’ olarak tanımladığı Maureen Hutchinson, sadece Kuzey Kıbrıs’ta yetişen orkideleri uluslararası alanda tanıtmak için birçok turizm fuarına da katılmıştı. 

Festivale Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeral İbrahim Yılmaz, Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi de katıldı.

Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta ve Hisarköy’de çeşitli türleri yetişen orkideler için farkındalık yaratmak, çevre ve doğaya duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı koymak istediklerini söyledi.

Şemi Festivalin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ve bölge halkına teşekkür etti.

Namsoy: Bölge adına güzel bir etkinlik

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da bölge adına güzel ve anlamlı işlere imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bölge halkının ürünleri ve becerilerinin sergilenmesi, sosyal kaynaşma ortamı yaratılması ve turizme katkı açısından festivalin önemine işaret etti.

Namsoy,  yapılacak olan Orkide Yürüyüşleriyle değişik orkide türlerinin keşfedilmesinin mümkün olduğunu belirterek, 15-16 Mart tarihlerinde Tepebaşı’nda Lale Festivali olacağını da hatırlattı.

Namsoy Hisarköy’de belediyecilik adına yapılan işlerin de 1 aya kadar tamamlanacağını açıklayarak, köyün dokusuna uygun bir şekle kavuşacağını ifade etti.

Siber: Hutchinson’ı saygıyla anıyorum

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yıllar önce Maureen Hutchinson tarafından orkide yürüyüşüne davet edildiğini anlatarak, şu an hayatta olmayan Hutchinson’ı saygıyla andığını bildirdi.

Siber ülkedeki etkinliklerin hem ülke insanına, hem de dışarıdan gelecek turistlere daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade ederek, turistlerin ülkeye gelmeden hangi tarihlerde festival olduğunu bilmesi için daha çok duyuru yapılması gerektiğini söyledi.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.