1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORMAN DAİRESİ’NDEN YANGIN UYARISI...
ORMAN DAİRESİ’NDEN YANGIN UYARISI...

ORMAN DAİRESİ’NDEN YANGIN UYARISI...

Orman Dairesi Müdürlüğü, yarından itibaren 3 gün, ormanlarda yangın tehlikesinin “çok yüksek” olduğunun tespit edildiğini belirterek,

A+A-

HAVA SICAKLIĞININ 34-37 DERECEYE KADAR ÇIKMASI VE KUVVETLİ RÜZGAR NEDENİYLE YANGIN TEHLİKESİNİN “ÇOK YÜKSEK” TESPİT EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Orman Dairesi Müdürlüğü, yarından itibaren 3 gün, ormanlarda yangın tehlikesinin “çok yüksek” olduğunun tespit edildiğini belirterek, halkı, ateş yakma konusunda çok daha fazla hassas olması, belirlenen alanlar dışında ve temizlik amacı ile de olsa kesinlikle ateş yakmaması konusunda uyardı.

Orman Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nden elde edilen bilgiler ışığında, yarın ülkenin, alçak basınç sistemi ile ılık hava kütlesinin etkisi altında kalacağı ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde 34-37 derecelere kadar çıkacağı; hafta sonu ise hava sıcaklığının 25-28 derecelere kadar düşeceği ancak rüzgârın yer yer “Kuvvetli” olarak eseceğine dikkat çekildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Buna bağlı olarak Ormanlarımızda yangın tehlikesinin ‘çok yüksek’ olduğu tespit edilmiştir. Cuma günü hava sıcaklığı 34-37 derece civarı olması, hafta sonu ise yer yer şiddetli rüzgârlı olacak olmasından ötürü tüm halkımızın ateş yakma konusunda çok daha fazla hassas olmalarını ayrıca bilindiği gibi yasa gereği 1 Mayıs 2014- 31 Ekim 2014 tarihleri arasında ülke genelinde ateş yakma yasağı uygulandığını hatırlatmak isteriz. Yürürlükte olan, sadece Orman Dairesi’nin belirlediği Ateşli Piknik Alanlarında kontrollü biçimde piknik amaçlı ateş yakılabilmektedir.

Bu bilgiler ışığında vatandaşımızdan yangınlara karşı duyarlı olmaları, belirlenen alanlar dışında ve temizlik amacı ile de olsa kesinlikle ateş yakmamaları ve özellikle rüzgârlı günlerde her zamankinden daha dikkatli olunması gerektiği tüm halkımıza önemle duyurulur.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.