1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORMANLIK ARAZİ KÜL OLACAKTI
ORMANLIK ARAZİ KÜL OLACAKTI

ORMANLIK ARAZİ KÜL OLACAKTI

Ormanlık arazi kül olacaktı

A+A-

Lefkoşa’da ormanlık alanın yaklaşık bir metre yakınında bulunan çöp ve otlar gece saatlerinde ateşe verildi, alevler ormana sıçramadan kısa sürede kontrol altına alındı

Mehmet KARA

Lefkoşa sanayi bölgesinde önceki gece saat 23.00 sıralarında, ormanlık alanın dibinde bulunan çöp ve otlar, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakıldı.

Kısa sürede büyüyen alevleri ve yoğun dumanı fark eden vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Lefkoşa İtfaiye Şubesi ekipleri, kısa sürede olay yerine gitti ve alevlerin ormanlık alana sıçramasını önledi.

 

“Büyük bir felaket yaşanabilirdi”

Alevlerin ormana sıçraması durumunda büyük bir felaketin yaşanabileceğini kaydeden vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgili önlem alması gerektiğini söyledi ve çöp dağlarının sanayi bölgesinden kurtarılması istedi.

Öte yandan sanayinin üst kısmındaki çöplüğe dönen arazide çıkan yangınlara dün bir yenisi daha eklendi. Saat 16.40 sıralarında muhtemelen sönmemiş sigara izmaritinden başladığı düşünülen yangın, daha fazla yayılmadan söndürüldü. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.