1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ORTA VADELİ PROGRAM İYİ BİR BAŞLANGIÇ”
“ORTA VADELİ PROGRAM İYİ BİR BAŞLANGIÇ”

“ORTA VADELİ PROGRAM İYİ BİR BAŞLANGIÇ”

Ülkede sürdürülebilir ekonomik kalkınma yaratması...

A+A-

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM TOPLUMUNA GEÇİŞ İÇİN EN BÜYÜK ARAÇLARDAN BİRİ”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program’ın ülkede sürdürülebilir ekonomik kalkınma yaratması, tüketim toplumundan üretim toplumuna geçişi sağlayacak yapının oluşması için en büyük araçlardan biri olduğunu belirtti. Oda, programın zenginleştirilerek devlet ve hükümet programı haline dönüştürülmesi dileğinde bulundu.

Sanayi Odası, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in 2016-2018 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ı görüşmesini “iyi bir başlangıç” olarak nitelendirdi.

KTSO konuyla ilgili yazılı açıklamasında böyle bir çalışmanın KKTC’de sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma yaratılması ve tüketim toplumundan üretim toplumuna geçişi sağlayacak bir yapının oluşturulması için en önemli araçlardan biri olduğunu kaydetti.

“Bu programın daha da zenginleştirilerek devlet ve hükümet programı haline dönüştürülmesi en büyük arzumuzdur” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Bununla birlikte programda belirtilen hedeflerin, nasıl gerçekleştirileceği takvimlendirilmiş ve sorumlu kuruluşların belirtildiği detaylı eylem planlarıyla desteklenmesi ve KTSO olarak eksik olduğunu düşündüğümüz hususları içermesi gerekmektedir.

Uzun yıllardan sonra Orta Vadeli Program’ın DPÖ tarafından hazırlanmasını iyi bir başlangıç ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirmekteyiz. Ayrıca belirttiğimiz hususlarının dikkate alınması durumunda sanayi sektörünün gelişebildiği, uygulanabilir, mal ve hizmet üretimine dayalı sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma yaratabilmemiz mümkün olacaktır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.