1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ORTADOĞU TARTIŞMALARI”
“ORTADOĞU TARTIŞMALARI”

“ORTADOĞU TARTIŞMALARI”

“Ortadoğu Tartışmaları” adı altında konferans.

A+A-

8, 9 VE 10 EYLÜL’DE SIRASIYLA “ORTADOĞU POLİTİKALARI EKSENİNDE KIBRIS”, "BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ VE SURİYE İÇ SAVAŞI" VE "ROJAVA DEVRİMİ VE KÜRT HAREKETİ" KONULU KONFERANSLAR KTÖS LOKALİNDE YER ALACAK

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) “Ortadoğu Tartışmaları” adı altında 8-10 Eylül tarihleri arasında sendikanın Lefkoşa’daki merkez lokalinde üç konferans düzenleyecek.

Konferansların tanıtımı için bugün sendikanın merkez lokalinde düzenlenen basın toplantısında KTÖS Başkanı Semen Saygun ve Genel Sekreter Şener Elcil birer konuşma yaptı.

"Ortadoğu Politikaları Ekseninde Kıbrıs" isimli ilk konferans, 8 Eylül Pazartesi saat 20.00’de yapılacak. Konferansta, KTOEÖS Yönetim Kurulu üyesi Kutay Bektaşoğlu, Baraka Kültür Merkezi aktivisti Münür Rahvancıoğlu ve Türkiye'den "AKP'nin Suriye Savaşı" kitabının yazarı ve eski KESK ve Eğitim-Sen yöneticisi Hamide Yiğit konuşmacı olacak. Konferansın moderatörlüğünü KTÖS Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer yapacak.

Gazeteci-yazar ve Suriye uzmanı Hüsnü Mahalli’nin konuşmacı olacağı, "Büyük Ortadoğu Projesi ve Suriye İç Savaşı" başlıklı ikinci konferans 9 Eylül Salı akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

Son konferans ise 10 Eylül Çarşamba akşamı yine saat 20.00'de "Rojava Devrimi ve Kürt Hareketi" başlığı altında yapılacak ve konuşmacısı Türkiye'den HDP Muş Milletvekili Demir Çelik olacak.

ELCİL: “YAŞANANLARIN DAHA İYİ ANLAŞILMASINA KATKI”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, KTÖS’ün sürdürdüğü mücadelede siyasi tartışma ortamı yaratmanın da bulunduğunu belirterek, Kıbrıs’ın “ateş çemberi” halindeki bir bölgede olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ın etrafında yaşanan olayları değerlendirmek, daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamak adına konferans dizisini düzenlediklerini kaydeden Elcil, tüm halkı konferansa katılmaya çağırdı.

SAYGUN: “MÜCADELE ETMELİYİZ”

KTÖS Başkanı Semen Saygun da, KTÖS’ün kurulduğu günden bugüne hem öğretmen sorunlarını hem toplum sorunlarını gidermek için mücadele ettiğini belirtti.

Bu sorunların, birbirinden ayrılmayan ve “dünyada yaratılmış sistem tarafından beslenen sorunlar” olduğunu söyleyen Saygun, “Özellikle uluslararası güçlerin hedefi haline gelmiş bir bölgede var olmamızdan yola çıkarak Kıbrıs sorununu da uluslararası sistemden bağımsız ve ayrı değerlendiremeyiz” diye konuştu.

Saygun, şöyle devam etti:

“Bugün bir Ortadoğu ülkesi olarak Kıbrıs; hem Filistin, hem Suriye, hem Irak'tan mültecilerle varolmak zorunda kalmıştır. Orada yaşanan savaşların insanlara kan, gözyaşı ve ölüm getirdiği apaçık görünmektedir. Kıbrıs halkları olarak çatışmalardan ve ölümlerden neler çektiğimizi unutmamalıyız. Burnumuzun dibinde yaşanan savaşların ve ölümlerin farkında olmalıyız. Ortadoğu'da yaşanan bu yıkımın ortadan kalkması, savaşların durması ve bir kez daha tekrar etmemesi için mücadele etmeliyiz.”

Saygun, konferansın bu bağlamda gerçekleştirileceğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.