1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ORTADOĞU’DA SULAR ISINIYOR
ORTADOĞU’DA SULAR ISINIYOR

ORTADOĞU’DA SULAR ISINIYOR

ABD, Suriye açıklarına savaş gemisi gönderdi:

A+A-

ABD İstihbaratı Suriye'de tamamladığı ilk incelemelerin ardından kimyasal silah kullanıldığını belirtti. Daha önce ihtiyatlı davranan ABD, Suriye açıklarına yeni bir savaş gemisi yolladı.
   Akdeniz'deki askeri varlığını güçlendiren Birleşik Devletler yönetimi, görevini tamamlayıp ülkeye dönmesi beklenen bir savaş gemisini Akdeniz'e konuşlandıracağını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, füze donanımlı savaş gemisinin Akdeniz'e gönderilmesine gerekçe olarak Suriye'de artan bunalımı gösterdi. Ancak, donanmaya verilmiş bir operasyon emri bulunmadığının altı çizildi.

İstihbarat: Kimyasal kullanılmış
   Bu gelişmelerden önce ABD ve müttefik ülkelerin istihbarat kurumlarının Suriye'de hafta içi düzenlenen ve 1300 kişinin ölümüne sebep olduğu söylenen saldırıyla ilgili ilk incelemelerden elde ettikleri bulguların kimyasal silah kullanımını gösterdiğini açıkladı.
   ABD'li ve Avrupalı güvenlik kaynakları saldırıyı Esad hükümetinin onayıyla Suriye güçlerinin düzenlediğini belirtti.
   Reuters'e konuyla ilgili haberine göre, isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar söz konusu verilerin henüz ilk aşamada olduğunu ve temkinle yaklaşılması gerektiğini bildirdi. İsimsiz kaynaklar, uzmanların halen kesin kanıt aradığını, ancak buna ulaşmanın çok uzun süreceğini belirtti.

Kimyasal saldırı aydınlatılmalı
   ABD Başkanı Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların kimyasal bir saldırı olduğunu söyleyerek bu konuda acil bir soruşturma yapılmasını istedi.
  
Genelkurmay başkanları toplanıyor
   ABD ve Türkiye başta olmak üzere yedi ülkenin genelkurmay başkanlarının önümüzdeki hafta içinde Ürdün'de Suriye'yle ilgili bir toplantı yapacağı açıklandı. ABD'li gazeteci Laure Rozen tarafından Twitter'dan ortaya atılan bu iddia daha sonra Ürdün'ün resmi haber ajansı tarafından doğrulandı. En Nahar'ın haberinde "Suriye'nin Dostları Grubu'nun genelkurmay başkanları arasında Amman'da bir toplantı yapılacak" denildi.
   Rozen, önceki gece Twitter hesabından paylaştığı ve bölgesel askeri kaynaklara dayandırdığı mesajında, "ABD, Ürdün, Suudi Arabistan, Türkiye, Katar, İngiltere ve Fransa'nın genelkurmay başkanları birkaç gün içinde Ürdün'de Suriye konulu bir toplantı yapacak" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.