1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAK AÇIKLAMA…
ORTAK AÇIKLAMA…

ORTAK AÇIKLAMA…

Gazimağusa Belediye Meclisi’nin UBP, DP-UG VE TDP’li Üyelerinden Ortak Açıklama…

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi’nin UBP, DP-UG ve TDP’li Meclis üyeleri, Gazimağusa Belediyesi hakkında CTP’li Belediye Meclisi üyelerinin yaptıkları ortak açıklamanın, gerçeği yansıtmadığını, belediye hakkında yanlış algı yaratma amaçlı bilgilendirme yapıldığını ve “bu açıklamalarla amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunun açıkça ortada olduğunu” kaydetti.

UBP, DP-UG ve TDP Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri Ahmet Öztenay (UBP), Özgür Dedeoğlu (UBP), Cem Dana (UBP), Ali Oraloğlu (UBP), İbrahim Uysal (DP-UG), Süleyman İşlek (DP-UG), Banu Kuman Tuzlalı (DP-UG), Türksal İnce (DP-UG) ve Cafer Koçak (TDP) yaptıkları ortak yazılı açıklamada, CTP’li Meclis üyelerine seslenerek “Siyaset güderek yapılan açıklamalarla kamuoyunu yanlış bilgilendirip Mağusa Belediyesi’ne zarar vermeye çalışıyorsunuz” dedi.

Belediyenin hiçbir şahsın, partinin veya grubun çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket edilecek bir kurum olmadığını ifade eden UBP, DP-UG ve TDP Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri, “Bu kurumun her şeyden önce Gazimağusa halkına karşı çok büyük sorumlulukları vardır. Bu bilinçle biz UBP, DP-UG ve TDP’li meclis üyeleri olarak, CTP’li meclis üyelerinin yapmış oldukları bu beyanatı tamamen siyasi odaklı olarak görmekteyiz” diyerek, şunları dile getirdi:

“Gazimağusa Belediyesi’nin kötü yönetildiğini ve mali boyutta çıkmazda olduğunu söyleyenlerin, 17 aydır bu mecliste olduklarını unutmamak gerekir. Belediyeyi devralırken 17 milyon TL civarında borcu olduğunu bildikleri halde geçen bu süre zarfında neden ayni hassasiyeti göstermedikleri manidardır. Borç miktarının şu anda 11.006.503 TL’ye düştüğünü göz önünde bulundurmalarının ve açıklama yaparken bu rakamları da belirtmelerinin etik olduğunu düşünmekteyiz.

Bir önceki Başkan döneminde 25.11.2010 tarihli Belediye Meclisi toplantısında, bugün siyaset güderek eleştirdikleri borçlanma konusu ayni şekli gündeme getirilmiş ve oyçokluğuyla kabul edilmiştir. O dönemde batırılmayan belediyenin şimdi de batırılmasının sözkonusu olmadığını vurgulamak istiyoruz. Belediyede bugün borçlanmaya gidilmesinin başlıca gerekçesi ise, mevzu bahis olduğu gibi, ne istihdamdır ne de gereksiz harcamadır, geçmiş ve birikmiş borçların yarattığı tehlikedir.

Diğer bir konu ise, Meclis üyelerinin Meclis kararı gerektiren pek çok konuyu basından öğrendikleri yönünde açıklamalarıdır ki bu tamamen gerçek dışıdır. Meclis toplantılarımız gayet şeffaf ve ilk kez bu dönem yönetiminde yapılan bir uygulama ile birim amirleri tarafından üyeleri bilgilendirerek karar alınan şekilde yapılmaktadır. Tüm meclis toplantıları ve kararları ise web sitemizde şeffaf olarak yayınlanmakta ve basına, halka açık yapılmaktadır.

Yapılan istihdamların, birim amirlerinin talepleri doğrultusunda eksik noktalara yapılmakta olduğunu bizler kadar kendileri de çok iyi bilmektedirler. Yapılan istihdamlar, geçici işçi statüsünde yapılmaktadır.

Bu istihdamlara taraflı ve siyasi olarak bakanlara, yeni dönemde 30 kişinin emekli olduğunu da hatırlatmak isteriz. Açıklamada yapıldığı gibi gizli bir istihdam söz konusu değildir. Yapılan tüm istihdamlar, bölüm amirlerinin talepleri doğrultusunda yapılmıştır ve bunu sayın Başkan yapmış olduğu her basın toplantısında kamuoyu ile paylaşmıştır.

Belediyeyi devralırken alınan 17 milyon TL borcun 11 milyon TL’ye düşmesi mevcut yönetimin başarısının göstergesidir.

Yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediyesi’nde projelerin durduğunu söylemek kendi oylarını inkar etmek anlamına gelmektedir.

Belediye Meclisi’nde görevde olduğumuz süre içerisinde 14 adet proje talebi Belediye Meclisi’nde onaylanmıştır. Öncelikli icraat, borcu aşağıya çekip mali düzenin sağlanmasını ve 2016 yılından sonra onaylanan projelerin hayata geçirilmesini hedeflemektedir.

Bizler UBP, DP-UG ve TDP Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri olarak, bundan sonra yapılacak olan kamuoyu bilgilendirmelerinde etik değerlerle hareket edilmesini, bize temsiliyet hakkını veren Gazimağusa halkına bizleri de zan altında bırakmadan, Mağusamıza zarar vermeyecek şekilde hassas davranılmasını saygılarımızla rica ederiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.