1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN DA GÖRÜŞMELERE DEVAM EDEBİLİRİZ”
"ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN DA GÖRÜŞMELERE DEVAM EDEBİLİRİZ”

"ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN DA GÖRÜŞMELERE DEVAM EDEBİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslar için gittiği Gaziantep’te gazetecilerin Rum lider Nikos Anastasiadis ile Pazartesi günü yapacağı görüşmeyle ilgili soruları üzerine bir açıklama yaptı.

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS TÜRK TARAFI ORTAK AÇIKLAMA İÇİN İYİ NİYETLE ÇALIŞACAKTIR AMA PARAMETRELER ORTADADIR. ANCAK UZLAŞAMAZSAK ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN DA GÖRÜŞMELERE DEVAM EDEBİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslar için gittiği Gaziantep’te gazetecilerin Rum lider Nikos Anastasiadis ile Pazartesi günü yapacağı görüşmeyle ilgili soruları üzerine bir açıklama yaparak, “Kıbrıs Türk tarafı ortak açıklama için iyi niyetle çalışacaktır ama parametreler ortadadır. Ancak uzlaşamazsak ortak açıklama olmadan da görüşmelere devam edebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında Gaziantepli gazetecilerin, Rum lider Anastasiadis ile pazartesi günü yapacağı görüşmeyle ilgili soruları üzerine bir açıklama yaptı.

“2 TOPLUMLU 2 BÖLGELİ, SİYASAL EŞİTLİĞE DAYALI YENİ BİR DEVLET KURULMASI YÖNÜNDE STRATEJİMİZİ ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Ortak açıklama üzerinde uzun görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Derviş Eroğlu, “Pazartesi BM’nin devrede olmadığı bir ortamda kahve sohbeti yapacağız. Tabii ki esas konu bir strateji belirlemek, bu ortak açıklama üzerindeki pürüzleri kaldırmaya çalışmak. Özellikle biz müzakere masasında neyi tartıştığımız belli diyerek, 2 toplumlu 2 bölgeli, siyasal eşitliğe dayalı yeni bir devlet kurulması yönünde stratejimizi ortaya koymaya çalışacağız”  dedi.

2 KURUCU DEVLET ESASI

2 kurucu devlet esasına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bu iki kurucu devlet, egemenliğinin bir kısmını merkezi hükümete bırakacak ki yeni bir devlet kurulabilsin. Rumlar ise sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrimleşerek federasyona dönüşmesini istiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunları tartışacağız. Onların görüşü başka, bizimkisi başka ama bir ortak metin üzerinde anlaşmaya çalışacağız. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak ortak açıklama için iyi niyetle çalışacağız, ama parametreler ortadadır. Uzlaşamazsak da ortak açıklama olmadan görüşmelere devam edebiliriz” ifadesine yer verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.