1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN MÜZAKERELER BAŞLAYAMAZ”
“ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN MÜZAKERELER BAŞLAYAMAZ”

“ORTAK AÇIKLAMA OLMADAN MÜZAKERELER BAŞLAYAMAZ”

Papadopulos, Kıbrıs sorununa hangi türde çözüm arandığı ve müzakerelerin gerçekleştirileceği çerçeveyi belirleyecek ortak açıklama olmadan doğrudan müzakereleri başlamasının söz konusu olmadığını söyledi.

A+A-

Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos, Kıbrıs sorununa hangi türde çözüm arandığı ve müzakerelerin gerçekleştirileceği çerçeveyi belirleyecek ortak açıklama olmadan doğrudan müzakereleri başlamasının söz konusu olmadığını söyledi.

Simerini gazetesinde yer alan röportajında Papadopulos, müzakerelerin başlangıç tarihinin ortak açıklamaya bağlı olacağını ve müzakerelerin yeniden başlaması için herhangi bir takvim bulunmadığını, kimsenin kendilerini zorlamadığını öne sürdü.

Ortak açıklama olmaksızın müzakerelerin başlayamayacağı mesajının tüm ilgililere iletildiğini vurgulayan Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ortak açıklamanın yapılabilmesi için tüm imkanları zorlayacağını belirtti.

Papadopulos, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda müzakereciler atanması önersinin uluslararası toplumca memnuniyetle karşılanması sebebiyle Türkiye’nin bu öneriyi kabul etmek zorunda kaldığını iddia ederek, Türkiye’nin Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisiyle Ankara’da görüşmeyi kabul etmesinin ise Anastasiadis’in “kazanımı olduğunu” öne sürdü.

Bu yeni uygulamanın Kıbrıs Rum tarafına, yıllardan beri arzuladığı, Türkiye’yle doğrudan müzakere etme imkanı vereceği ifade eden Papadopulos, Anastasiadis’in bunu başardığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.