1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAK CEPHEDE MÜCADELE ÇAĞRISI
ORTAK CEPHEDE MÜCADELE ÇAĞRISI

ORTAK CEPHEDE MÜCADELE ÇAĞRISI

3 örgüt “Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara Açık Mektup” başlıklı ortak açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile  Güney Kıbrıs’taki  Kıbrıs Radikal Sol Hareketi Komitesi (ERAS), Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara “ortak bir cephede Kıbrıs sorununun çözümünü talep eden mücadele” çağrısı yaptı.

3 örgüt  “Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara Açık Mektup” başlıklı ortak açıklama yaptı.

Ortak açıklamada, her iki tarafın siyasi liderlerinin nasıl bir çözüm üzerinde uzlaşabileceklerinin farkında oldukları belirtilerek,  “Yıllar boyunca iki toplumun çatışmasına neden olan güçlerin yeniden birleşme çabalarına  zarar vermeye devam eden ayrılıkçı ve  milliyetçi anlayışı teşvik ettikleri” ileri sürüldü

Açıklamada, Doğu Akdeniz bölgesinin, toplumsal huzursuzlukların yanı sıra, yerel savaşlara ve ayaklanmalara doğru yol almakta olduğu belirtilerek, hidrokarbon yataklarının bulunmasının Kıbrıs’ı emperyalist  planların sıcak savaş bölgesinin içine attığı ve Kıbrıs sorununa  bir gerilim kaynağı daha eklendiği görüşü dile getirildi.

Açıklamada, böyle bir dönemde, adada oluşan  kargaşa içerisinde, iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde Kıbrıs sorununun çözümü için bir fırsat penceresi oluşmakta olduğu ifade edilerek “ Bu fırsat heba edilmemelidir. Biz, müzakerelere Dimitris Hristofyas ve Mehmet Ali Talat’ın bıraktığı yerden, yani uzlaşılan noktaların kabul edilmesi noktasından devam edilmesinin doğru ve verimli olacağını düşünmekteyiz. İki toplumun liderlerine; yıllarca yapılan müzakereler sonucu elde edilen kazanımlar çerçevesinde çıkar oyunları olmadan, gecikmeksizin yeniden diyaloğa geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada, her Kıbrıslı Rum ve her Kıbrıslı Türk, hep birlikte ortak bir cephede  toplumların barış içerisinde bir arada yaşamasını ve Kıbrıs sorununun çözümünü talep etmek yönünde mücadele etmeye çağrılarak, “İki toplumlu karşıtlığı yaratan ve bu karşıtlığı büyük ölçüde sürdüren siyasi liderlerin, halkın yararına olacak bir çözüm bulacak pozisyonda olmadıkları” iddia edildi.

Açıklamada ortak cephe mücadelesinin, Kıbrıs sorununun çözümünün yanı sıra, her iki tarafta da mali oligarşinin dayattığı kemer sıkma politikalarına karşı iki toplumlu toplumsal direnişi oluşturmak adına son derece ivedi ve gerekli hale geldiği görüşüne yer verildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.