1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAK KAYGI ORTAK MÜCADELE!
ORTAK KAYGI ORTAK MÜCADELE!

ORTAK KAYGI ORTAK MÜCADELE!

Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Türkiye halkları olarak ortak mücadele arzusu!

A+A-

 

Nükleere Hayır Platformu'nun düzenlediği “Nükleer Santraller ve Etkileri” konulu konferans Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Türkiyeli nükleer karşıtlarını bir araya getirdi. Katılımcılar çalıştay bitiminde Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Türkiye halkları olarak ortak mücadele arzusunu dile getirdiler.

Katılımcılar nükleer santrallerin etkilerinin ulusal sınır tanımadığını vurgularken, nükleer santrale karşı sergilenecek dayanışmanın da sınır tanımaması gerektiğinin altını çizdi.

Nükleer Santrale Hayır Platformu’nun Akkuyu nükleer santraliyle ilgili düzenlediği çalıştay Türkiye’deki nükleer karşıtlarını, Kıbrıslı Türk nükleer karşıtlarını ve Kıbrıs’ın güneyindeki nükleer karşıtlarını bir araya getirdi.   Kıbrıslı Türk örgütlerin organize ettiği çalıştaya Türkiye’den TMMOB Çevre Mühendisleri Odası  Başkanı Baran Bozoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan ve Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji kampanyacısı Devin Bahçeci katılırken, Kıbrıs’ın güneyinden ise Güney’deki “Kıbrıs Enstitüsü, Enerji, Çevre ve Su Araştırma Merkezi”nden Dr. Theodoros Christoudias, Kıbrıs Yeşiller Partisi’nden Biyolog Melina Menelaou katıldı.

“Bilimsel verilere dayandılar”

Tüm katılımcılar bilimsel verilere dayanarak nükleer santrallerin zararlarıyla ilgili sunumlar yaparken, çalıştay bitiminde çektikleri toplu fotoğraf ile Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Türkiye halkları olarak ortak mücadele ve dayanışma mesajı verdi. Öte yandan tüm katılımcılar nükleer santrallerin etkilerinin ulusal sınır tanımadığını vurgularken, nükleer santrale karşı sergilenecek dayanışmanın da sınır tanımaması gerektiğinin altını çizdi.

Birçok sunum yapıldı

Konferansın 1. Oturumunda Çevre Yüksek Mühendisi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası  Başkanı Baran Bozoğlu tarafından “ Nükleer Santrallerin Etkileri ve ÇED Süreci”;  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler tarafından “Nükleer Santraller ve Halk Sağlığı Üzerine Etkileri”;  2. Oturumda Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan  tarafından “Akkuyu Nükleer Santralinin Olası Sağlık Etkileri ve Türkiye'de Nükleer Karşıtı Mücadelenin Tarihi’ ve Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji kampanyacısı Devin Bahçeci tarafından  “Nükleer Santral Mücadelesi ve Bölgeye Etkileri” başlıklı sunumlar yapıldı. 3. Oturumda ise Güney’deki “Kıbrıs Enstitüsü, Enerji, Çevre ve Su Araştırma Merkezi”nden Dr. Theodoros Christoudias tarafından “ Nükleer Santral Kazasında Oluşacak Radyoaktivitenin Atmosferik Yayılımı: Global İnceleme Ve Doğu Akdeniz İle Orta Doğu Alan Çalışması” ve Güney’deki Kıbrıs Yeşiller Partisi’nden Biyolog Melina Menelaou  tarafından “Nükleer Santraller ve Kıbrıs Ölçeğinde Mücadele” başlıklı sunumlar yapılacak.

 

Kıbrıs Postası

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.