1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAKÖY BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR
ORTAKÖY BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

ORTAKÖY BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olması planlanan stadın nasıl olması planlanıyor;

A+A-

Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olması planlanan stat sentetik çim zemine kavuşturulacak, uzay çatı tribüne sahip olacak. Tüfekçi Limited ile yapılan “Yap-işlet-devret” modeli anlaşma ile kulüp binası stadın yanına taşınacak, 2018 yılına kadar beş katlı iş merkezi inşaa edilecek.

K-Pet İkinci Lig ekiplerinden Ortaköy’de stat yenileme işlemleri sürüyor

K-Pet İkinci Lig’de mücadele eden başkentin köklü kulüplerinden Ortaköy tesisleşmede büyük oynuyor. 1980’li yıllarda bugünkü Süper Lig’e muadil KTFF Birinci Ligi’nde de mücadele eden Kırmızı-yeşilliler zamanın ve ekonomik sorunları üstesinden gelemeyince, Yükselme liglerine kadar düşmüştü.
Geçtiğimiz sezon, Yükselme Birinci Ligi’nden yeniden İkinci Lig’e yükselen Ortaköy, Başkan Mengü Kont yönetiminde bir yandan K-Pet liglerinde  tutunmaya çalışırken, bir yanda da tesisleşmede büyük oynuyor.
YeniDüzen Spor Servisi olarak, geçtiğimiz Pazartesi günü Ortaköy Başkanı Mengü Kont ile adeta bir şantiyeye dönen Ortaköy Stadı’nı ziyaret ettik.

Kont “Katkı almadan yapıyoruz”
16 Ağustos 2013 tarihinde start alan ve tüm hızıyla devam eden Ortaköy Stadı inşaatını  gezerken YeniDüzen’e konuşan Başkan Kont, devletten bugüne kadar bir kuruş katkı almadan inşaata devam ettiklerini söyledi.
Başkan Kont, geçmiş hükümetlere de defaatle bu proje ile müracaat ettiklerini ve kendi söylemiyle “Büyük kulüp” olmadıkları gerekçesiyle, hükümetlerin kendilerine sahip çıkmadığından yakındı.
Bir zamanlar bugünkü ismi ile Süper Lig’de mücadele eden Ortaköy’ün, dünyada ve Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik nedenlerin kurbanı olarak, Yükselme liglerine kadar düştüğünü anımsatan Kont, geçtiğimiz sezon yükseldikleri K-Pet İkinci Lig’de önce tutunmaya sonra, bir üst lige yükselmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yap-işlet-devret modeli
Bunun yolunun da tesisleşmeden geçtiğini ifade eden Başkan Kont, hazırladıkları yap-işlet-devret projesini değişik inşaat şirketlerine sunduklarını dile getirirken, en iyi teklifi yapan Tüfekçi Ltd. ile anlaşma imzaladıklarını söyledi.
Tüfekçi Ltd. ile yapılan anlaşmaya göre, takriben 4 Milyon TL’ye sonuçlanacak proje içerisinde kulüp binasının Ortaköy Stadı içerisinde yer alması, zeminin  sentetik çim  yapılması ve uzay çatı tribünlerin inşaasının bulunduğunu belirten Başkan Kont, projenin bu kısmının 16 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacağının Tüfekçi Ltd. tarafından taahhüt edildiğini açıkladı.

Beş katlı iş merkezi
Tüfekçi Ltd. ile yapılan sözleşme gereği tüm Ortaköy Stadı projesinin tamamlanmasına müteakip, yap-işlet-devret şeklinde Tüfekçi Ltd’in 16 Ağustos 2015’den başlayarak, üç yıl içerisinde 16 Ağustos 2018’e kadar Ortaköy Stadı’nın ön yüzünde beş katlık bir iş merkezi projesini tamamlama sözü verdiklerini ifade etti.

“Kulüplerin kurtuluşu özkaynaklar”
Bu süre içerisinde kendilerinin yönetimden ayrılmaları halinde, projenin devamını  hukuksal anlamda da güvenceye almak için  Ortaköy camiasının ileri gelenlerinden altı kişilik bir inşaat komitesi oluşturduklarını dile getiren Başkan Kont, inşaatı bu komitenin yürüteceğini ve denetleyeceğini belirtti.

Başkan Kont, Ortaköy Spor Kulübü’nün bu konunda tüm kulüplere örnek bir davranış sergilediğini, kulüplerin kurtuluşunun kendi özkayanaklarına dönmek ve onları akılcı bir şekilde değerlendirmekten geçtiğini sözlerine ekledi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.