1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTALIĞI BİR BİRİNE KATTILAR!
ORTALIĞI BİR BİRİNE KATTILAR!

ORTALIĞI BİR BİRİNE KATTILAR!

öğrenciler sopalarla birbirine girdi. Polisin ayırdığı kavgada tutuklanan 5 öğrenci dün mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Lefkoşa’da önceki gün meydana gelen kavgaya karışan 5 Nijeryalı öğrenci, “Korkutmak amacıyla silah taşıma”, “Tecavüzkar alet taşıma” ve “Umumi yerde kavga ve rahatsızlık” suçlamasıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Bertan Özerdağ’ın huzuruna çıkarıldı.

Olayla ilgili soruşturmasını yürüten polis memuru Kazım Sevinç mahkemede verdiği ifadede 14 Kasım tarihinde Lefkoşa’da zanlı Kehinbe Famuyide, Oluwaseyi Taiwo Famuyide, önceden aralarında bulunan husumetten dolayı zanlı  Mabur Sunday Yelwa, Yusuf Sarafadeeem ve Stephan Bitrus Vwaman’ın olduğu yere giderek kavga çıkardıklarını anlattı.

Olayın çok yeni olduğunu ve alınması gereken birçok ifade bulunduğunu anlatan Sevinç, zanlıların serbest kalması durumunda aranması gereken kişilere etki etme olasılığı olduğu için 5 zanlının da 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

“Özür dilemeye hazırız”
Mahkemede kendilerini avukatsız olarak savunan zanlılara yargıç söz hakkı verdi. Zanlılardan Kehinbe Famuyide ve Oluwaseyi Taiwo Famuyide, “Biz sadece kavga ettik ortalık Afrikalı öğrencilerinin gelmesi ile karıştı. Özür dilemeye hazırız zaten kavgada başka öğrenciler de vardı” diyerek kendilerini savundu.

“Kavgayı ayırmak için gittik”
Yargıç Bertan Özerdağ’ın söz hakkı vermesi ile konuşan zanlı Mabur Sunday Yelwa, Yusuf Sarafadeeem ile Stephan Bitrus Vwaman, “Orada bulunduk çünkü kavgayı ayırmak istedik. Onların ikisi birlik oldu ve bize saldırdılar. Bütün herkes oradaydı sonra polisler geldi” diyerek kendilerini savundular.

3 gün tutuklu kalacaklar
Yargıç Bertan Özerdağ huzurunda yapılan beyanların ardından polisin kavgaya karıştıkları iddia edilen zanlıların tespit edilmesi, aranan emareler ve alınacak olan ifadelerin yapılabilmesi için huzurda bulunan 5 zanlının 3 gün daha soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.