1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTALIK KARIŞTI!
ORTALIK KARIŞTI!

ORTALIK KARIŞTI!

Ortalık karıştı!

A+A-

Yasadışı olarak TAŞEL'den içki çıkarılmak istendi; ortalık karıştı!

 

Dün greve giren ve Pazartesi’den itibaren süresiz grevde olacağı duyurulan TAŞEL İçki Fabrikası’ndan izinsiz ve gümrüksüz olarak dışarıya içki çıkarılmak istendi. Ancak bu girişim işyerinde örgütlü sendika DEV-İŞ ve Gümrük Çalışanları Sendikası GÜÇ-SEN’in çabaları ile engellendi.

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DEV-İŞ) bağlı EMEK-İŞ sendikası, örgütlü olduğu Taşel Ltd'de hayat pahalılığı ödenekleri konusunda ilgili kurum yetkilileri ile yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle dün bir günlük grev başlattı. Yaşanan sorunun çözümüne yönelik olarak işveren tarafından hiçbir adım atılmaması ise sendikayı süresiz grev kararı almaya yönlendirdi.

Ancak Pazartesi başlayacak süresiz grev öncesinde, fabrikadan ihracat izni alınmadan, fatura kesilmeden ve Gümrük’e bildirilmeden mal çıkarılmak istenince ortalık karıştı.

Grev esnasında gerekli işlemleri yapamayacağını ve malı piyasaya süremeyeceğini bilen TAŞEL yöneticileri, bugün işçilerin mesaisinin olmamasını da fırsat bilerek yasadışı olarak, bir tır ile içkileri fabrikadan çıkarmak istedi ancak sendikaların engeline takıldı.

TAŞEl LTD’de örgütlü sendika DEV-İŞ olaya müdahale etti. Olayın duyulmasında kısa süre sonra ise Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Başkanı Erol Emin TAŞEL’e giderek DEV-İŞ’e destek verdi. DEV-İŞ ile GÜÇ-SEN’in çabaları sonucunda ise olaya polis müdahale etti ve malın fabrikadan çıkışı engellendi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.