1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

Herşey kısa bir sürede gerçekleşti...

A+A-

 

Cihangir’de geçtiğimiz gün etkili olan şiddetli rüzgar ve yağmur, köydeki birçok evin zarar görmesine neden oldu. Rüzgardan bazı evlerin çatılannda hasarlar oluşurken, bazılannın da su depolan yerlerinden söküldü.

Köy muhtan Mehmet Reis, şiddetli rüzgardan 50 civarında evin hasar gördüğünü ve bazı ağaçlann da dallarının kınldığını söylerken, vatandaşlar, her şeyin kısa bir sürede gerçekleştiğini ve pencereleri kapatmaya dahi fırsat bulamadıklannı belirtti.

Muhtar Reis, şiddetli rüzgar nedeniyle köydeki birçok evin çatısının uçtuğunu ve deposunun devrildiğini belirterek, büyük bir facia atlattıklanm kaydetti. Yağan yağmurla köy içerisinde biriken suyun, kışa hazırlıksız olduklarını gösterdiğini anlatan Reis, yetkililerin kış gelmeden gerekli bölgelerdeki derelerin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Kış gelmeden felaketi geldi” diyen bir vatandaş, her şeyin beş dakika içerisinde olduğunu ve dışarıya çıkıp baktığı zaman her yerin yerle bir olduğunu aktardı.

Vatandaşlar ne dedi?

Kaşif Padişah

“Yağmur başladı. Bir anda ortalık karardı ve rüzgar çıktı. Filmlerdeki gibi sesler gelmeye başladı.  Odanın çatısı uçtu ve depo içine düştü. Allahtan evim sigortalıydı. İngiltere’den yeni dönüş yaptım. Yerleşmeye çalışırken başımıza bu geldi. Evimin çatısı uçtu ve daha yeni gelip incelediler. Yetkililerin bu davranışı bizi endişelendiriyor.”

Zehra Çomunoğlu

“Her şey beş dakika içerisinde oldu. Pencereleri dahi kapatmaya vaktimiz olmadı. Dışarı çıkıp baktığımız zaman her yer darmadağındı, evlerin depolan yerlerdeydi. Kış gelmeden felaketi geldi.”

Serap Çomunoğlu

“Şiddetli bir gök gürültüsü çıktı, ardından hava gece gibi karardı. Bir anda yağmur ve fırtına başladı. Beş dakika içerisinde her şey yerle bir oldu. Geriye çöp ve çamurlar kaldı, iki gündür temizlemek için uğraşıyoruz.”

Feruz Özbilenler

“Hortum gibi bir şeydi. Karanlık çöktü ve ardından yağmur, rüzgar başladı. Köyde birçok ev darmadağın oldu. Köy savaş alanına döndü.”

Mehmet Reis

“Yetkililerle birlikte hasarlı evleri gezdik ve yaklaşık 50 ev hasar gördü. Bazı evlerin deposu, bazılarının da çatısı uçtu. Kısa bir sürede oldu her şey. Şiddetli yağmur ve kasırga her yerin altını üstüne getirdi. Kış gelmeden köyün yukansındaki derenin önlem alınması gerektiğini yetkililere ilettik ancak, bekliyoruz. Dün kısa bir sürede köyde her yer su doldu, geç olmadan önlem alınması gerekli. Yetkililere buradan çağnda bulunuyorum."

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.