1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAOKUL'DA ŞOK İDDİA!
ORTAOKUL'DA ŞOK İDDİA!

ORTAOKUL'DA ŞOK İDDİA!

Okul müdürü...

A+A-

Karpaz’da ‘Okul müdürü öğrencilere dayak attı’ iddiası

Dipkarpaz’da Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Müdürü’nün 12 yaşındaki iki öğrenciyi bir hafta okula almadığı, ailelerin devreye girmesiyle sınıfa alınan öğrencilere dayak attığı iddia edildi

Ayşe BULUT

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Müdürü Mehmet Özişlek, 12 yaşındaki iki öğrenciyi bir hafta okula almadığı, ailelerin devreye girmesiyle sınıfa alınan öğrencilere dayak attığı ileri sürüldü.

Polise şikayetçi olan aileler bir çocuğun boğazının sıkılarak, bir çocuğun da sırtına yumruk vurularak darp edildiğini, bunun da doktor raporlarıyla ortaya konduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak ailelerden alınan bilgilere göre, Okul Müdürü Mehmet Özişlek, “hiç bir gerekçe göstermeden” 12 yaşında iki öğrencinin geçen hafta perşembe gününden beri okula ve sınıfa girmelerine izin vermedi.

Ancak, öğrenciler bir haftadan beri okul kapısına kadar gitmelerine rağmen sınıfa giremezken, veliler çocuklarını okulda derste biliyordu.

Öğrencilerden birinin babası Coşkun Güngör, çocuğundan olayı öğrenince dün okula gitti. Müdürle görüştü ancak, Güngör’ün iddiasına göre müdür çocukları okula neden almadığı hakkında hiçbir gerekçe gösteremedi. Veli Coşkun, okul kapısında bekleyen çocuklara sınıfa girmelerini söyledi ve okuldan ayrıldı.

Bu gelişmelerden sonra çocukların sınıfına giden müdürün ise masa ve sandalyeleri dağıtarak çocuklardan birinin boğazını sıktığı, diğer çocuğun da arkasına yumruk vurmak suretiyle darp ettiği ileri sürüldü.

“Çocuğumun boğazı mosmordu”

Veli Coşkun Güngör konuyla ilgili olarak KIBRIS’a yaptığı açıklamada, olayı şöyle anlattı:

“Geçen perşembeden beri çocuğumun okula gittiğini sanıyordum ancak, çocuğum okula alınmıyordu. Müdür hiçbir gerekçe göstermeden çocukları okula almıyordu. Öğrendiğimde dün okula gittim ancak, müdür yine çocukları okula almadı. Oğluma ve arkadaşına gidip sınıfa girmesini söyledim. Oğlum ve arkadaşı sınıfta otururken, müdür gelerek önce sınıftaki masaları sandalyeleri dağıttı, sonra da benim oğlumun boğazını sıktı, arkadaşının ise arkasına yumruk vurdu.

Müdür daha sonra her iki çocuğu da yakalayarak önce sınıftan, sonra da okuldan dışarı attı. Arkalarından da ‘Bu okula gelmeyeceksiniz. İznim yoktur’ dedi. Oğlumun boğazı müdürün sıkmasından dolayı mosmordu.

Ben de durumu polise bildirdim. Polis oğlumu ve arkadaşını alarak Yenierenköy Sağlık Merkezi’ne götürdü. Çocukların darp edildiğine dair doktor raporu da alındı.

12 yaşında olan, sırf eğitim almak için sınıfa girmek isteyen bir çocuğun boğazını sıkıp nefessiz bırakmak bir müdüre yakışır mı. Bu ne biçim okul müdürü?

Eğitim Bakanlığı’na da şikayette bulundum. Bakanlık pazartesi günü müdürü okuldan alacaklarını söyledi.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.