1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAOKULLARDA YARIN KARNELER DAĞITILIYOR!
ORTAOKULLARDA YARIN KARNELER DAĞITILIYOR!

ORTAOKULLARDA YARIN KARNELER DAĞITILIYOR!

Karne heyecanı!

A+A-

EĞİTİM BAKANI BEROVA, KARNE MESAJI YAYIMLADI: “ASIL SINAV HAYATIN KENDİSİDİR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi İle Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler, karnelerini yarın alıyor.

Karnelerin dağıtılmasının ardından başlayacak olan yaz tatili, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı olan 18 Eylül’de sona erecek.

Ülkedeki liselerden mezun olup eğitimini üniversitede devam ettirecek öğrenciler ise eğitimlerine, eğitim görmeye hak kazandıkları üniversitenin belirlediği akademik takvime göre başlayacak.

BEROVA: “ASIL SINAV HAYATIN KENDİSİDİR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, sona eren 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı ile başlayan yaz tatili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Bakan Berova, yayımladığı mesajda, öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi. Berova, karnelerin sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir vasıta olmadığını, aynı zamanda öğrencinin merkezinde olduğu tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesinin de yolu olduğuna işaret etti.

“Asıl sınav hayatın kendisidir” diyen Berova, mesajında şunları kaydetti:

“2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılını tamamlamış bulunmaktayız ve öğrencilerimiz gösterdikleri bir yıllık emeğinin karşılığını alıyor. Karne, sadece öğrencinin değerlendirilmesi için bir vasıta değil aynı zamanda öğrencinin merkezinde olduğu tüm eğitim bileşenlerinin değerlendirilmesinin de bir yoludur. Bu süreçte eğitime katkısı olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum.

Asıl sınav hayatın kendisidir. İnsan başarıya çalışarak ve çabalayarak ulaşır. Başarı için yapılacak şey öğrenme isteği, azim ve planlı çalışmadır.

Bugün bir yıllık emeğinizin karşılığını alıyor ve 2016 - 2017 Eğitim öğretim yılını geride bırakıyorsunuz. Koca bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak adına dinlenmek ve eğlenmek en doğal hakkınız. Bu tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi ve bunun yanında kitap okuma, çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma gibi etkinlikler ile kendinizi geliştirecek aktivitelerde bulunmanızı ve böylelikle bir sonraki eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı ümit ediyorum.
Mezun olarak lise eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimize de ileriki yaşamlarında başarılar diliyorum.”

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR…

Bakan Berova mesajında öğretmenlere ise şöyle seslendi:

“Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sizlerin özverili çalışmalarıyla yarınlarımız için yeni bir adımı tamamlamış bulunmaktayız. Biliyoruz ki geleceğimizi şekillendirmeye aday gençlerimizi, çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük emekler sarf ettiniz.

Sürekli gelişen çağa ayak uydurmak ve öğrencilerinizi de bu doğrultuda yetiştirebilmek amacıyla bütün gayretinizle çalıştınız. Bunun için okudunuz, araştırdınız ve inanıyorum ki bir eğitim öğretim yılını daha kimi zaman zorluk kimi zaman kaygı ama yine de verdiğiniz emeklerin haklı gururuyla tamamladınız.

Eğitim mekanik bir süreç değildir. Öğretmenlerin, öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkat ile gerçek anlamını bulabilmektedir. Bu gerçek ve bilinçle hareket edip her bir öğrencimize verdikleri emeklerden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Bakan Berova, velilere de şöyle seslendi:

“Çocuklar bizim hayattaki en değerli varlıklarımız. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında da çocuklarınızın yanında olduğunuzu biliyoruz. Onların iyi bir eğitim almaları ve gelecek için sağlam adım atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN BİLİNÇLİ BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNİ SAĞLAMIŞ OLMAK”

Bugün 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karne heyecanı yaşıyorlar. Onların karnedeki notları elbette ki önemli ancak asıl önemli olan onların gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamış olmaktır.

Bu nedenle onları çalışmaya teşvik etmek, dersteki başarı durumu çok iyi olmayanları cesaretlendirmek, başarılı olanları ise bu şekilde devam etmeleri için pekiştirmek gerekir. Sizlerin bu kutsal görevinizde hep yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Bu vesile ile tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve gönüllerince yaşayacakları bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.