1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OSTEOPOROZLA HERKESİN KEMİKLERİ KIRILABİLİR”
“OSTEOPOROZLA HERKESİN KEMİKLERİ KIRILABİLİR”

“OSTEOPOROZLA HERKESİN KEMİKLERİ KIRILABİLİR”

Osteoporozla Herkesin Kemikleri Kırılabilir

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği organizasyonunda “Osteoporozla Herkesin Kemikleri Kırılabilir” konulu konferans gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği konferans salonunda dün akşam  saat 19:30’da başlayan konferans Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tümay Sözen sunumunda gerçekleştirildi.

Hekimler, hemşireler ve sağlık çalışanlarının katıldığı konferansta konuşan Sözen, amaçlarının konuyla ilgili farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti ve osteoporozun  çok eskiden beri var olan ve bilinmeyenleri çok olan bir hastalık olduğunu vurguladı.

Hastaların tedavisi için devletlerin harcamak durumunda olduğu yüksek miktardaki mali kaynak nedeniyle bu hastalığın çok önemli bir duruma geldiğini belirten Sözen, hastalığın hem kadın hem de erkeklerde görüldüğünü, erkeklerde görülme oranının ise giderek arttığını belirtti.

Sözen, hastalığın dünyada görülme oranlarıyla ilgili rakamsal bilgiler vererek ve yaygın görüldüğü yaş gruplarını da aktardı.

Detaylı tıbbi bilgiler aktaran Sözen, Osteoporoz’un hastaları kırık riskine maruz bırakan kemik gücü, kalitesi ve yoğunluğunda azalma olarak tanımlandığını da kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.