1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖSYM ALES SINAVINA BAŞVURULAR BAŞLADI
ÖSYM ALES SINAVINA BAŞVURULAR BAŞLADI

ÖSYM ALES SINAVINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, ÖSYM ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı) başvurularının 10-19 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, ÖSYM ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı) başvurularının 10-19 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı, 11 Mayıs tarihinde yapılacak.

Sınava; bir lisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans programlarından mezunlar ve denklik belgesi almış olmak koşuluyla yurtdışında eğitim görmüş olanlar başvuru yapabilecekler. ALES’e yabancı uyruklular da girebilecek.

Sınava başvurmak isteyen adaylar 2014-ALES  İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri dahilinde ÖSYM’nin Internet adresinden başvurabilirler.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, kılavuz dağıtımı yapılmayacağını, kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirmeyle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığını bildirdi.

Kavaz, “478 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında kanun hükmünde kararnameye, 5538 sayılı kanunla eklenen Ek madde 8 uyarınca; Yükseköğretim Kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılacak ALES Sınavına girmek zorunludur” dedi.

Türkiye’de bir lisansüstü eğitim programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES’e girmek zorunda olduğunun kaydedildiği açıklamada, Güzel Sanatlar Fakülteleriyle, konservatuarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinden ALES’e girmiş olma koşulu aranmadığı belirtildi.

Kavaz, ancak Güzel Sanatlar Fakülteleriyle, konservatuarlardaki doktora programlarına başvurularda üniversite veya yüksek teknoloji enstitü senatolarınca ALES puanı şartı getirilebileceğini söyledi.

Kavaz, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla veya kamu, kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurtdışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınav sonuçları kullanılacağını açıkladı.

Bu yolla yurtdışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların ALES sınavına girmelerinin zorunlu olduğunu vurgulayan Kavaz, mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın kendi imkanlarıyla yurtdışında lisansüstü öğrenim göreceklerin ALES sınavına girme zorunluluğu olmadığını ifade etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.