1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTEL YERİNE EV Mİ YAPILIYOR?
OTEL YERİNE EV Mİ YAPILIYOR?

OTEL YERİNE EV Mİ YAPILIYOR?

Lapta sahilinde, Mavi Bölge Emirnamesi içinde turistik inşaat için verilen izinlerin, kötü niyetle kullanıldığı kuşkusu bazı vatandaşları tedirgin etti

A+A-

Lapta sahilinde Mavi Bölge Emirnamesi içinde turistik inşaat yapılması amacıyla verilen izinlerin kötü niyetle kullanıldığı kuşkusu bazı vatandaşları tedirgin etti. İzinler verilirken yeterince araştırma yapılmadığını düşünen bölge sakinleri, turistik izinle başlatılan ancak bittiğinde amacının dışında kullanılan birçok konutun olduğunu ifade etti.

Ülkenin birçok yerindeki sahil şeridinde benzer durumun olduğu, kontrol ve denetimsizlik yüzünden iyi niyetle verilen turistik izinlerin daha sonra özel konut olarak kullanıldığı ilari sürüldü. Star Kıbrıs’a konuşan bir vatandaş, devletin iyi niyetini kullanarak turistik tesis için alınan izni, özel amaçları uğruna kullanan kişilere yönelik herhangi bir müeyyide uygulanamadığını belirtti.

KÖPRÜ İZNİ VERİLMİŞ
Lapta’da, Sun-Set olarak bilinen bölgede yeni bir inşaatın başlayacağı öğrenildi. Ancak bu inşaatın fasıl 96’ya göre izin alınabilmesi için mevcut dere yatağı üzerinden ulaşımın sağlanması amacıyla iki yıl önceki hükümet tarafından araştırılmadan köprü izni verildiği ortaya çıktı. Köprü inşaatının başlamasıyla konunun ortaya çıkması sonrasında bu köprü izninin dönemin hükümeti tarafından hangi koşullarda verildiğinin, buraya yapılacak inşaatın Mavi Bölge kriterlerine uyup uymadığı konusunda ilgili daireler tarafından araştırma yapılması gündeme geldi.

“300 METREKARELİK TURİSTİK TESİS OLUR MU”
Yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu bölgedeki arazinin ortalama 300 metrekarelik bir yapının inşaatına elverişli olduğu ortaya çıktı. Bu büyüklükteki bir binanın turistik hizmeti nasıl vereceğiyse merak konusu olurken söz konusu arazinin içine yapılması planlanan inşaatın konut olma ihtimalini gündeme getirdi.

ARKASINDA BÜYÜK BİR TURİSTİK TESİS VAR
Öte yandan söz konusu arazinin hemen arka tarafında bölgede turistik tesis olarak hizmet vermek için 9,5 dönüm arazi üzerine projelendirilen ve tamamlandığı zaman 250 yatak kapasitesine ve 15 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan turistik bir tesis daha bulunmakta olduğu öğrenildi.

BU İDDİALAR GERÇEK OLABİLİR Mİ?
Yine aynı bölgede bulunan ve bundan 3-5 yıl önce dönemin yüksek mahkeme başkanının izinlerinin alınmasına yardımcı olduğu bir inşaat yapıldığı ve günümüzde de turistik hizmet vermek yerine konut olarak kullanıldığı da iddia edildi. Bir yanda turistik amaçlı yapılmış ancak konut olarak kullanılan bir bina, diğer tarafta İrsen Küçük hükümeti döneminde bakanlar kurulundan izin alınmış ve mavi bölgede bulunan bir arazi ve üzerine başlanmaya çalışılan inşaat, amaç dışında inşaat izinleri verildiği şüphesini doğurdu.

KÖTÜ EMSALLER ÇOĞALABİLİR ENDİŞESİ”
Turistik bölge ve Mavi Bölge Emirnamesine göre yapılacak yapıların daha sonra özel konut veya yap-sat konut olarak kullanılmasıyla bölgede oluşacak kötü emsallerin artarak çoğalacağı ve turistik bölgelerin anlamını yitireceği endişesi ortaya çıktı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.