1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTELLERİN MAYIS AYI DOLULUK ORANI YÜZDE 57
OTELLERİN MAYIS AYI DOLULUK ORANI YÜZDE 57

OTELLERİN MAYIS AYI DOLULUK ORANI YÜZDE 57

Daha bereketli...

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Mayıs ayında otellerin doluluk oranlarının ortalama yüzde 57 olduğunu bildirdi.

KITOB  geçen yılın Mayıs ayına ve  Nisan 2014’e göre ise otellerin doluluğunda yüzde 8 oranında artışa ulaşıldığını açıkladı.

KITOB tarafından yapılan açıklamada, beş yıldızlı büyük tesislerin doluluklarının Mayıs ayında %72 oranında olduğu ve buna göre 2013 yılının Mayıs ayına göre %20, geçen Nisan 2014 ayına  göre ise %9 oranında atış yaşandığı kaydedildi. Açıklamada, küçük otellerin Mayıs 2014 ayında doluluk oranının ise  %43 olduğu; küçük otellerin doluluk oranında 2013 yılının Mayıs ayına göre %4 azalma; geçen Nisan 2014 ayına  göre ise %10 oranında artış gözlendiği ifade edildi.

Doluluk oranlarına  bakıldığında özellikle küçük otellerde geçen yılın Mayıs ayına göre gözlenen %4 oranındaki azalmanın dikkat çekici  olduğu belirtilen açıklamada, özellikle Mayıs ayının sezonun önemli aylarından biri olup Kıbrıs Türk otelleri için trendin bir göstergesi olarak da algılandığı vurgulandı.

Açıklamada, “Dolayısıyla KITOB olarak bu düşüşü izlemek ve önümüzdeki Haziran ayında da düşüşün devam etmesi durumunda konuyu öne çıkararak turizmde sağlanan teşvik sistemi dahil nedenlerini tartışmaya açmayı planlamaktayız” denildi.

Mayıs ayında her yıl olduğu gibi kapalı/boş tesislerin sayısında düşüşler yaşandığı, geçen aya göre kapalı olan tesis sayısının %71 oranında düşerek 3' e düştüğü ifade edilen açıklamada, kapalı olan 3 tesisten 2 sinin ise tadilatta olduğu, boş tesisler incelendiğinde  %43 oranında bir azalma gözlendiği kaydedildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.