1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOBÜS, TAKSİ VE KİRALIK ARAÇ İŞLETMECİLİĞİ YAPAN KİŞİLER
OTOBÜS, TAKSİ VE KİRALIK ARAÇ İŞLETMECİLİĞİ YAPAN KİŞİLER

OTOBÜS, TAKSİ VE KİRALIK ARAÇ İŞLETMECİLİĞİ YAPAN KİŞİLER

Yolcu taşımacılığı yapan otobüsçü, yolcu taşımacılığı yapan taksici ve kiralık araç işletmeciliği yapan kişilerden oluşan

A+A-

İçişleri Bakanlığı Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşıma (Denetim) (Değişiklik) Yasası kuralları uyarınca trafik ile ilgili birimlerin bir çatı altında toplanarak izin kurulu üyeliklerinin yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İzin Kurulunda temsiliyeti bulunan ve 6/1961 Birlik ve Dernekler Yasası tahtında kurulan en çok üyeye sahip yolcu  taşımacılığı yapan otobüsçü, yolcu taşımacılığı yapan taksici ve kiralık araç işletmeciliği yapan kişilerden oluşan birlik ve dernek temsilcilerinin belirlenmesi için; Bakanlığa bağlı İlçe Kaymakamlıklarında güncel üyeliklerle ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi.

Kaymakamlıklarda başlatılan ve 10 Mart Pazartesi saat 15.00’a kadar devam edecek çalışma sonucu, meslek örgütüne göre en çok üyeye sahip dernekler belirlenecek.

Açıklamada, güncel üye listelerinin belirlenmesinde meslek örgütlerinin (Birlik ve Dernekler) gerekli hassasiyeti göstermesi ve güncel olan üye listelerini 10 Mart Pazartesi’ye kadar ilçe kaymakamlıklarına bildirilmesi gerektiği kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.