1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OTOBÜSLER ESKİ AMA KONTROLLER TAM”
“OTOBÜSLER ESKİ AMA KONTROLLER TAM”

“OTOBÜSLER ESKİ AMA KONTROLLER TAM”

“OTOBÜSLER ESKİ AMA KONTROLLER TAM”

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Rauf Ataöv, Mustafa Ertanın’ın sunduğu Eko-Politik programının konuğu oldu. Öğretmen eksikliklerinin tamamlanmaya başladığını ifade eden Ataöv, tüm öğrencilere havuz sistemi kurularak karşılıklı burs verilmesi istendiğini ve bunun ile ilgili tüzük çalışmalarını geçireceklerini belirtti. ‘Birçok eğitim sistemine kıyasla üst sıralardayız’ diyen Rauf Ataöv, yurt dışına giden öğrencilerin farkındalık yarattıklarını kaydetti. Üniversitelerdeki artışa da değinen Ataöv, YÖDAK’ın daha aktif kılınabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Öğrenci taşımacılığına da değinen Ataöv; ‘Otobüslerimiz eski ama kontrolleri tam’ dedi.

“ÖĞRETMEN EKSİKLİKLERİ İLK DEFA BU KADAR YUKARIYA ÇIKTI”

Öğretmen eksikliklerinin ilk defa bu kadar yukarıya çıktığını belirten Ataöv, bunun nedenini şu sözlerle açıkladı; “ Bakanlıkta bir geçiş dönemi oldu ve öğretmen eksiklikleri ilk defa bu kadar yukarıya çıktı. Bunun nedeni de ilk defa meslek liseleri bu yıl 4 yıla çıkmasıdır. Bunun amacı öğrencilerimizi meslek hayatına daha iyi yetiştirmektir. Bu sene yurt dışından eğiticiler getirdik, öğretmenlerimize meslek içi eğitim kursları düzenledik.”

“EĞİTİMDE KÜÇÜK DOKUNUŞLARA İHTİYACIMIZ VAR”

‘Birçok eğitime göre üst sıralardayız’ diyen Rauf Ataöv, kredi ve burs tüzüğü hazırlayacaklarının da müjdesini verdi. ‘Bir havuz sistemi yaratmayı düşünüyoruz’ şeklinde konuşan Ataöv, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bütün öğrencilere burs verelim ama bunun geri dönüşümü olsun. Bakanlığımız yaklaşık 2 bin 700 kişiye burs veriyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi çocukların aldıkları bursları taksitlendireceğiz ve bu şeklide ödeyerek gelen paralar bir sonraki nesli okutacak. Şu anda hazırlıklar devam ediyor. Bu konuyu tüzük çalışması ile halledeceğimize güveniyorum.”


“ÖĞRETMEN ORDUMUZ ÇOK KALİTELİ”


“Gelişmiş ülkelerde öğretmen oranları, meslek liselerinde yüzde 70, düz ilselerde yüzde 30 oranındadır. Bizde bu durum tam tersi’ ifadelerinde bulunan Ataöv, 3 bin 600 kişilik bir öğretmen kadrosunun var olduğundan bahsetti. Ataöv, “Yaklaşık 3bin 600 tane öğretmenimiz vardır ve bu öğretmen ordumuz inanın çok kalitelidir. Sadece eğitimde küçük dokunuşlara ihtiyacımız var” dedi.

“ÖĞLEDEN SONRA AKTİF OLAN BİRÇOK OKULUMUZ VAR”

Özel okullara olan talebin ise çalışan ebeveyniler için avantajlı olduğunu ancak yarım gün olan okullarda da çocukların sosyal aktivitelere ayırması gerektiğine değinen Ataöv şunları aktardı; “Özele kayışın belirli sebepleri var. Çalışan aileler çocuklarını tam gün olan bir okula göndermeyi tercih ediyor. Öğleden sonraları sosyal faaliyetlerin hayata geçirilmesi şart oldu. Okullarımızda haftada bir ya da iki kere sosyal kurslar düzenleniyor. Tiyatro, müzik çalışması gibi etkinlikleri bakanlık olarak yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Okullarda kurslar düzenleniyor. Çok cüzi miktarda sadece öğretmenin yol masrafı çıkacak şekilde, okullarda kurslar düzenleniyor. Öğleden sonra aktif olan birçok okulumuz var. Öğleden sonra yapılan faaliyetlerde de mutlaka okul idaresinden sorumlular vardır. Son öğrenci çıkana kadar okuldadır.”

“YÖDAK’IN DAHA GÜÇLÜ OLMASI LAZIM”

“Üniversitelerimiz kalite yönünden artıyor” diye belirten Rauf Ataöv, üniversitelerle ile ilgili her kurum gibi Milli Eğitim bünyesinde de çalışmalar olduğunu dile getirdi. Çalışmaların üst sırasında YÖDAK’ın olduğunu ifade eden Ataöv, ‘YÖDAK’ın daha güçlü kılınması lazım’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Üniversitelerimizde 10 bin öğrenci artışı var. Ülkemiz, üniversite açısından en güvenilir ülkeler arasındadır. Bu yapıyı da sürdürülebilir yapmamız lazım. Bunu sürdürülebilir yapmak için tüm kurumlarda çalışmalar hızla sürüyor. Eğitim de kaliteyi daha da yukarıya çekmeliyiz. YÖDAK’ın daha güçlü kılınması lazım. O konularda da çalışmalar var. Toplum olarak tüm kurumlar üstüne düşeni yapmalı.”

“OTOBÜSLER ESKİ AMA KONTROLLER TAM”

Kar-iş ile Milli Eğitim bakanlığı ortaklığında öğrenci taşımacılığının da sağlandığını kaydeden Ataöv, otobüslerin eski ancak kontrollerinin tam olduğunu belirtti. Ataöv, sözlerini şöyle tamamladı; “Otobüslerimiz biraz eski olabilir ama bütün araçlar muayeneden geçer. Yoksa bakanlıktan taşıma izni alamazlar. Bu konuda Kar-iş yöneticileri ile sık sık bir araya geliyoruz. Bu konuda bizim hassasiyetimizi biliyorlar. Herhangi bir taşımacı arkadaşımdan bir şikayet oldu mu, bizden önce Kar-iş uyarır. Çünkü ‘geleceğimizi taşıyoruz’ diyorlar. Bu konuda bakanlık kadar onlarda titizdir.”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.